Filmek, amiket szívesen látnánk az Oscar-jelöltek között

Kedvenceik, amikért keresztbe tett ujjakkal izgulunk

A 92. Oscar-díjátadó jelöltjeinek kihirdetésére ugyan még januárig várnunk kell, de az előzetesek között szemezgetve mi már meg is találtuk a kedvenceinket, amikért nagyon drukkolunk. Szubjektív listánkban ezeket a filmeket mutatjuk be.

Kisasszonyok (Little Women)

Valljuk be, Greta Gerwig már tavaly, a Lady Bird-ért megérdemelte volna az arany szobrocskát. Az amerikai rendező idén újra nagy eséllyel száll versenybe a rangos díjakért, hiszen már a Kisasszonyok szereplőgárdája is irigylésre méltó. Saoirse Ronan és Timothée Chalamet újra visszatér, de ezúttal Emma Watson, Laura Dern és Meryl Streep is csatlakozik a pároshoz. A klasszikus regény történetét modern, kissé szemtelen stílusban feldolgozó filmben négy fiatal hölgyet ismerhetünk meg, akik a kor normáival ellentétben nemcsak feleségként, hanem önálló, sikeres nőként szeretnének boldogulni az életben. De nagyra törő álmaikat nem mindenki nézi jó szemmel…

Bombshell

Margot Robbie, Charlize Theron és Nicole Kidman triójával egy életrajzi drámában találkozhatunk, ami a Roger Ailes-botrány történetét dolgozza fel. A Fox News egykori vezérigazgatóját 2016-ban többen szexuális zaklatással vádolták, például az egyik legkedveltebb amerikai műsorvezető, Megyn Kelly is felszólalt ellene. Végül a csatornánál dolgozó Gretchen Carlson (Nicole Kidman) perelte be Aliest, aki azonnal belebukott az ügybe. A fontos téma, a parádés szereposztás és a zseniális előzetes igen ígéretes Oscar-jelöltté teszi a Bombshellt. 

Jojo Rabbit

Taika Waititi szatírája az idei év egyik legmegosztóbb alkotása, de mi éppen ezért várjuk olyan türelmetlenül. A gyűlöletellenes politikai üzenet nem ment a kreativitás és a szórakoztatás javára – a morbid humorral fűszerezett film a Torontói Filmfesztiválon igazi közönségkedvenccé vált, hiszen elnyerte a legjobb alkotásnak járó díjat. Történetünk főszereplője az aprócska Jojo, aki a második világháború idején Németországban él és Adolf Hitlernek hívják képzeletbeli barátját. A Hitlerjugend tagjaként remek játéknak tartja a késdobálást, a gránáthajítást és a könyvégetést, de a náci ideológiával nem tud azonosulni. Élete hatalmas fordulatot vesz, amikor felfedezi, hogy anyja – akit Scarlett Johansson alakít –  egy zsidó lányt rejteget az otthonukban. De vajon mit szól ehhez Jojo egyik legjobb barátja, a képzeletbeli Führer?

Just Mercy

Adott egy igaz történeten alapuló drámai sztori, ami a kisebbséghez tartozók emberi jogi küzdelmeiről szól. Ehhez még csatlakozik három tehetséges színész, Jamie Foxx, Michael B. Jordan és Brie Larson – így születik meg Destin Daniel Cretton rendezésében az Oscar-esélyes Just Mercy. A filmben Bryan Stevenson-t (Jordan), a fiatal ügyvédet ismerhetjük meg, aki a Harvard befejezése után személyes misszióként tekint az ártatlanul elítélt emberek megmentésére. Első ügye Alabamába vezeti, ahol a gyilkossággal vádolt és halálsorra került Walter McMillian (Foxx) ártatlanságát próbálja bebizonyítani. Az előítéletek és az afroamerikai emberekkel szembeni negatív elfogultság viszont nem könnyíti meg a helyzetét.

The Aeronauts

Listánkból nem hiányozhat egy kosztümös film sem, amit ezúttal a viktoriánus korban játszódó The Aeronauts képvisel. Eddie Redmayne és Felicity Jones újra bebizonyítja, hogy remekül működik közöttük a kémia – A mindenség elmélete után egy újabb életrajzi filmben láthatjuk őket egymás oldalán. Redmayne ezúttal is egy tudós, James Glaisher szerepébe bújik, aki Amelia Wrennel olyan dologra készül, amire előtte még nem volt példa – egy hőlégballonnal a felhők fölé akarnak eljutni. A vakmerő vállalkozásra információ hiányában nem készülnek fel alaposan és az oxigénhiány, a hőmérséklet csökkenése és egy hatalmas vihar is életveszélybe sodorja őket az égben.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: