A flörtölés 5 típusa: neked melyik jön be legjobban?

Te hogyan flörtölsz, és neked mi tetszik, amikor veled flörtölnek? Lássuk az öt típust, amelyekbe besorolhatod magad, a párodat, vagy azokat, akikkel átadod magad a játékos ismerkedésnek.

Ahogy mindannyian találkozunk olyanokkal, akiknek a kisujjukban van a flörtölés tudománya, úgy akadnak olyanok is, akik szégyellősebbek vagy ügyetlenebbek ebben a kérdésben. És bár, mint a dal is mondja, mindenki másképp csinálja, Jaime Bronstein párkapcsolati szakértő gondolatait követve sorra vesszük a flörtölés öt típusát. Így nemcsak azt tudod majd eldönteni, neked melyik jön be legjobban, hanem magadat is el tudod majd helyezni ebben az izgalmas és sokszínű játékban.

Az érintés nyelvén

Fizikai: Mint az a nevéből is következik, a fizikai flörtölés a testbeszédet és a fizikai érintést használja az érdeklődés kifejezésére. Azok az emberek, akik fizikailag flörtölnek, általában magabiztosak, extrovertáltak és nem okoz nekik nehézséget a vonzalmat fizikai interakciókon keresztül kifezeni. Tehát, ha bejön, hogy valaki közelebb hajol hozzád, tükrözi a mozdulataidat (például feléd fordul, amikor te is őfelé), megérinti a vállad vagy a hátad, akkor a fizikai flörtölés áll hozzád a legközelebb. De azok is ebbe a típusba tartoznak, akik energiát fektetnek abba, hogy minél vonzóbb legyen a külsejük, amivel felkelthetik mások figyelmét. Ha ebbe a típusba tartozol, vagy ez a közeledés jön be neked leginkább, akkor te aztán biztos igazán élvezed a flörtölést. Jól is teszed! Nyílj meg, ismerkedj, nevess sokat. Csak arra vigyázz, hogy ne mutatkozz könnyelműnek és ne bánts meg másokat játék közben.

Ismerkedés, ahogy régen

Hagyományos: A flörtölésnek ez a típusa a hagyományosabb heteroszexuális szerepekre összpontosít. Ilyenkor a nő van passzívabb pozícióban, és azt várja, hogy az őt érdeklő férfi közeledjen hozzá. Ez hasonlít talán leginkább a régebbi típusú udvarláshoz, tempója lassabb és nemcsak a nemverbális jelek tudnak jobban érvényesülni, hanem az olyan, sokaknak ma már ritkaságnak ható jellemvonások is, mint az udvariasság. Neked bejön, ha így közeledik a férfi? Szereted, ha ő hódít meg? Akkor a hagyományos flörtölés a te tereped. Akár van párod és ő érezteti veled az érdeklődését, akár ismerkedni akarsz, élvezd ki minden pillanatát. Hiszen kincset ér egy olyan férfi, aki még tudja, hogyan kell udvarolni.

Persze, semmi nem fekete vagy fehér. A szakember szerint a flörtölési típusok átfedésbe is kerülhetnek. Van, aki a hagyományos módon indít, de aztán bejön a fizikai kontaktus is. Illetve a legtöbben helyzetekhez és emberekhez igazítjuk, mit teszünk vagy mondunk, hogy elkezdődjön vagy beinduljon a játék.

Udvarias: Egy, a hagyományoshoz sok tekintetben hasonló flörtölési mód, amely nagyon finoman, tisztelettudóan segíthet valaki tudtára hozni az érdeklődésedet. Aki ezt kedveli, visszafogottabb lehet, esetleg konzervatív nevelést kapott vagy introvertáltabb személyiség. „Óvatos és tiszteletteljes megközelítés jellemzi, ez a stílus kerüli a tolakodó vagy szexuális testbeszédet. Az udvarias flörtölők értékelik a megfelelő modort és a nem szexuális jellegű kommunikációt” – magyarázta Jaime Bronstein. Ennek hátterében állhat a visszautasítástól való félelem, de akár az is, hogy valaki olyan típusú ember, aki egyszerűen nem szereti elsietni a dolgokat. Ha a flörtölésnek ez a típusa áll hozzád közel, valószínűleg nagyon érdekes és kellemes a személyiséged, és sokan szeretnének közel kerülni hozzád – de nekik tudni kell ennek a módját, mert nem nyílsz meg akárkinek!

Romantika és érzelmek

Őszinte: Talán nem a leggyakoribb, de az egyik leginkább mesébe illő az őszinte flörtölés, amikor a romantika és az érzelmek szinte az első pillanattól kezdve játékban vannak. Amikor úgy ismerkedsz valakivel, hogy már az elejétől fogva érzed: ebből több lehet egy laza beszélgetésnél a nagyvárosi éjszakában vagy a kedvenc kávézódban. Kérdezel, kérdez ő is, figyeltek egymásra, miközben percek telnek el, vagy órák… de mit számít ez, hiszen összeragyog a lelketek. Ha ez a lelkes, romantikus típus vagy, már biztosan mondanunk sem kell, hogy vigyázz, nehogy gyorsan összetörjék a szíved. De ha egy csodaszép játéknak fogod fel az ismerkedést, bízva abban, hogy a másik is így érzi, azért bátran add meg a telefonszámod.

„Az őszinte flörtölés olyan, mint amilyet a filmekben láthatunk, a szerelem első látásra trópusokkal, és valószínűleg a megfelelő személynél ezt az elragadó érzést fogja kiváltani. Aki így ismerkedik, arra összpontosít, hogy érzelmi kapcsolatot teremtsen, és őszinte érdeklődést mutasson a másik személy iránt. Gyakran mély, tartalmas beszélgetéseket folytatnak és kifejezik a vágyat, hogy valakit személyes szinten is megismerjenek” – magyarázta a szakember.

Flörtölés szemkontaktussal

Szemkontaktus: A hosszan tartó szemkontaktus kezdeményezése remek kiindulópont lehet, hogy teszteld, bejössz-e valakinek. Ez egy villámgyors nem verbális jelzés arról, hogy helló, itt vagyok és érdekesnek tűnsz számomra. Ha megspékeled egy kacsintással, na meg egy mosollyal, azzal nyíltabban már nem is jelezhetnéd az érdeklődésed. Ezen túl a szakértő szerint nemcsak intim pillanat lehet, ha két tekintet összekapcsolódik, hanem bizalmat is jelez. Ezt követően bátrabban szólíthatja meg egymást két ember, és indulhat a játék. Ha neked is bejön a szemkontaktus, vagy gyakran használod a vonzalom kifejezésének első lépéseként, akkor nemcsak kezdeményező lehetsz, hanem jól is tudod fogadni, ha irántad érdeklődik valaki. Lehet, hogy a beszélgetés eleinte döcögősen megy, de ne félj, senki sem fogja osztályozni a teljesítményed, és senkinek nem kell megfelelned. Ha pedig egy kis idő múlva inkább távoznál, ott a beszédes tekinteted, amit ugyanúgy bevethetsz akkor is.

És a nagy kérdés: a hasonló hasonlót vonz? A párkapcsolati szakértő szerint nem feltétlenül kell, hogy ugyanazok legyenek a flörtölési mintáitok ahhoz, hogy összeillőek legyetek. „Bár a kompatibilitás ezeken a területeken előnyös, a különbségek nem feltétlenül jelentik egy kapcsolat kudarcát. Elvégre nem véletlenül született a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Egy kapcsolat addig működhet, amíg a pár hajlandó meghallgatni és megérteni egymás különbségeit” – fogalmazott Jaime Bronstein.

Forrás: Glam.com
Fotó: Vincent Besnault / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: