Ápolt és gyönyörű szemöldök csettintésre

A kevesebb több, és ez a sminkelésnél is így van!

Te is már egy éve növeszted a szemöldököd, hogy az aktuális trend szerint alakíthasd? Az idei divat kényelmes, kímélő, mert a dús, természetes hatás a cél. Íme, néhány tipp, amit te is bátran kipróbálhatsz.

Az előkészületek:

 • Először is növeszd vissza a szemöldököd, ami azt jelenti, hogy bármennyire is zavar az elején, de próbáld meg nem kiszedni az aprócska szálakat. Persze, ha dús szemöldököd van, akkor a már nagyon nem oda illő és nagyobb méretűeket kiszedheted. A lényeg a természetes, de szép szemöldök.
 • Ha lassan megy a növesztés, használj szérumot – például 100%-os argánolajat, ami nemcsak a hajra és a körmökre nagyon jó, hanem a szemöldökre is. De a ricinusolaj is beválhat.

A színezés:

 • Ha már megvan a saját alapod, akkor itt az idő, hogy beszerezz egy jó szemöldökceruzát, ami alkalmas arra, hogy vékony szálakat húzz vele a saját szemöldök szálai közé – a lényeg, hogy teltebbnek tűnjön, de ne az látszódjon, hogy meg van rajzolva. Az a tavalyi trend volt, de idén már a természetes hatás a menő.
 • Ügyelj a színre – csak óvatosan az árnyalatokkal,  ha a szemöldököd sötétebb jóval, mint a hajad, az megtöri a természetes hatást. Lehet sötétebb persze, de csak mértékkel.
 • Ha megvan a megfelelő eszköz a kiegészítésre, akkor szép, naturális vonalakat húzz annak érdekében, hogy dús, de mégse olyan eredményt kapj, mintha fekete szigetelő szalagot ragasztottak volna a szemed fölé.

A fixálás:

 • Szerezz be egy jó egységesítő gélt, amit csak lazán húzz végig rajta egyszer – ez segíteni fog abban, hogy teltebb hatást érj el. Manapság már szinte minden sminkmárka forgalmaz ilyet.
 • Figyelj azért oda a természetes vonaladra, amin túl lehet menni, de kerüld el lehetőleg, hogy úgy tűnjön, mintha a szemöldököd felcsúszott volna a homlokodra.
 • Ha esetleg már alapból is dús szemöldököd van, akkor elég csak egy gélt beszerezned. Ugyanis, ha túl sok terméket vagy festéket teszel rá, akkor könnyen el is ronthatod az összhatást.
 • Menj végig a sminkelés elején és végén is egy spirállal a szemöldöködön úgy, hogy a szálak ne vízszintesen egy síkban, hanem kissé felfelé álljanak – ezzel is a „borzos” hangulatot érheted el. Ráadásul ezzel a hatással kinyithatod, fiatalíthatod a tekintetedet.
 • Gondolj csak a párizsi nőkre: most az ő idejük jött el, ugyanis vége a tökéletes és egybefestett, tömbszerű szemöldökök idejének, kevesebb macerával is elérhetjük a jó összhatást.

Nyitókép: Shutterstock

  Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
  Legnépszerűbb cikkek: