Rihannának hála újra hódít a 2000-es évek szépségtrendje, a fordított macskaszem

A „fordított macskaszem” kifejezés talán nem, de maga a technika biztosan sokaknak ismerős, hiszen a 2000-es évek egyik legnépszerűbb szépségtrendjéről van szó – ami hivatalosan is újra menőnek számít, hiszen Rihanna is jóváhagyta.

A közösségimédia-oldalakon – leginkább az Instagramon és a TikTokon – továbbra is megállíthatatlanul terjed az Y2K stílus. Vagyis azok a divat- és szépségtrendek, amelyek a 2000-es évek világát idézik. Idén például a kreppelt haj, a „hegyes” kontyok és a csípőnadrágok is nagyon népszerűek a Z generáció körében. A nyár végén „fordított macskaszem” néven egy újabb visszatérő trendre lehettünk figyelmesek, amelyet Rihanna is jóváhagyott – ezzel garantálta, hogy a 2000-es évek iránti megszállottságunk egy ideig még biztosan nem fog csillapodni.

A fordított macskaszem elnevezésből könnyen ki lehet találni, pontosan mit is takar ez a trend: az íves vonalat nem a felső, hanem az alsó szemhéjon kell meghúzni. A szemceruza vonalát ezután egy sminkecset segítségével elsatírozzuk, hogy füstös hatást keltsen. A #reversecateye hashtag több mint 80,5 millió megtekintést ért el a TikTokon, de ez a szám Rihannának köszönhetően könnyen az egekbe szökhet. A barbadosi világsztár a napokban osztott meg egy videót az Instagram-sztorijában, amelyen jól felismerhető a trend. A Fenty birodalom alapítója azonban egy kis csavarral tette még izgalmasabbá, fekete szín helyett élénk pirosat használt. Végül a szemceruzával a felső szempillavonal külső részét is kiemelte, ezzel tette teljessé a merész sminket. Természetesen a trend nem követel meg egyetlen színt, így a fekete vagy a piros mellett a kék, a barna és gyakorlatilag bármilyen más árnyalatot kipróbálhatsz.

Rihanna
Fotó: @badgalriri/Instagram via Hypebae

Hoztunk is egy kis inspirációt!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KIM NADE (@undrpaintr) által megosztott bejegyzés

Forrás: Hypebae
Nyitókép: Monica Schipper/Getty Images for Savage X Fenty 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

    Legnépszerűbb cikkek: