Fordítsd az előnyödre a tavaszi napéjegyenlőség drámai energiáit!

A napforduló mindig új minőség kezdete, de most egyúttal a Kos jegyébe is lépünk, ami új asztrológiai év kezdetét is jelenti. Döbbenetes energiák aktivizálódtak az univerzumban ma este. Elmondjuk, hogyan használd ki.

Ha az utóbbi hetekben éjjelente felébredsz, ugyanakkor fáradtságérzet gyötör, esetleg mellkasi fájdalom, vagy légzési nehézségek léptek fel nálad, akkor előfordulhat, hogy a tavaszi napéjegyenlőség drámai hatásait érzed magadon. A hét elején két hatalmas asztrológiai esemény is bekövetkezik: egyfelől a Nap befejezi éves ciklusát és újra belép a Kosba, az állatöv első jegyébe, ugyanakkor a Plútó is jegyet vált és belép a Vízöntőbe.

 

szakértőnk: Bitter Regina, asztrológus, karmaasztrológus, asztrológia tanár

Mi az a napéjegyenlőség?

A napfordulók és napéjegyenlőségek régi idők óta egyfajta mágikus-misztikus tér-idő pillanatok. A napéjegyenlőség egy olyan csillagászati esemény, ahol a földi egyenlítő síkja áthalad a Nap középpontján. Egy évben két ilyen nap van, ahol a sötét és világos órák száma kiegyenlítődik. A tavaszi napéjegyenlőséget követően másnaptól egyre nő a világos órák száma és csökken a sötétség. Ezek a fordulópontok szimbolikusan a bennünk lévő fényt és sötétséget is jelentik. Télen, a sötétség idején, előtérbe kerül lelkünk, belső világunk. Ez megfelelő időszak az önismeretre, az elmélyedésre. Könnyebb kapcsolódni a tudatalattinkkal és rálátni rejtett oldalunkra. Nyáron pedig eljön a cselekvés ideje; aktív, tudatos énünk kerül előtérbe.

Van aki képes kihasználni, van aki nem…

Spirituálisan emelkedünk, új magasabb rezgések érik fizikai testünket és ehhez nem mindig könnyű alkalmazkodni. Van, aki csak a feszültséget érzi magában. Aki azonban tudatos ezekkel a folyamatokkal kapcsolatban, annak remek lehetősége nyílik  javára fordítani ezeket a remek energiákat. Ráadásul rohanni sem kell, hiszen a bolygóállások egészen a következő napfordulóig, vagyis június 21-ig segítenek bennünket ebben. Az univerzum most elhozza nekünk mindazt a szükséges erőt, amire szükségünk van ahhoz, hogy megtörténhessen a változás. Eltűnik minden, ami már nem szolgál bennünket, és nyugodtan megbízhatunk abban, amit érzünk és hagyhatjuk, hogy ezek az érzések vezessenek minket a lehetőségek időszakában.

Új kor

A bolygóállások szerint a következő pár hétben lelkünk teljesen meggyógyulhat és újjászülethetünk a szenvedésből, és életünk új szakaszát teremthetjük meg. Ahogy a tél helyét átveszi a tavasz, úgy a szívünkben is ideje van az átalakulásnak. Itt az ideje elengedni a múltat és motivációval tekinteni a jövőbe. A napéjegyenlőség képletben most a Nap és a Merkúr együttállásban van a Kosban, ami az őszinte kommunikációt jelöli ki feladatként. Mivel azonban a három halak bolygó is a képletben található még, a „lépjünk ki az áldozatszerepből” téma is jelen van, megoldandó feladatként.

Csak őszintén

Nézz mélyen a lelkedbe és lásd meg azt, hol nem voltál őszinte magaddal vagy esetleg másokkal. A Nap és a Merkúr együttállása a Kosban az őszinte kommunikációt jelöli ki feladatként a következő periódusra. Ha tehát most ebben az időszakban bátran vagy képes beszélni és kommunikálni a környezeted felé, akkor egy új ciklust és egy új mintát indíthatsz el kapcsolataidban. Mivel azonban a túlzásokba eső Jupiter is a Kosban van, különösen kell figyelned, hogy nehogy arrogáns és nagyképű legyél, vagy önző módon közvetítsd gondolataidat.

Lépj ki az áldozatszerepből

Még mindig sokunknál fut az áldozatszerep témakör de az Ikrek a Mars 8. házából olyan feszültségeket generál, ami minden más lelkedben lévő problémát, valamint számos konfliktust a felszínre hozhat. Fontos, hogy tudd, csak akkor léphetsz tovább, ha most szembenézel mindezekkel és tisztázod ezeket a helyzeteket. A bika Vénusz állása azonban a harmónia és a béke képviselőjeként most segít abban, hogy minden a helyére kerüljön. Ha pedig ezentúl nem elmenekülsz, hanem bátran szembenézel a konfliktushelyzetekkel, akkor testi szinten jelentkező tüneteid is elmúlhatnak. A jelen lévő Skorpió aszcendens azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy most ne reagálj szélsőségesen. Próbálj meg nyugodt és szeretetteljes maradni.

Kezdeményezz!

Itt az idő a jólét megteremtésére koncentrálni! Vannak olyan terveid, ötleteid, amelyeket régóta halogatsz? Porold le őket, és nézz körbe hogyan tudnál támogatókat találni. Keresd meg a főnöködet az elképzeléseiddel, vagy vágj bele saját vállalkozásba. A mostani képlet, az 5. házas Jupiter és a 6. házas Vénusz ugyanis nagyon támogatja az új projektek elindítását – feltéve hogy azok nem bántanak másokat. Ha már régóta érzed, milyen új szokásokat kellene bevezetned az életedbe, akkor ezeknek is elérkezett az ideje: a mostani támogató energiák segítenek abban, hogy sikeres legyen a fogyókúrád, vagy elkezdj rendszeresen sportolni. Ha pedig tanulni szeretnél, akkor most az is támogatást kap.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: