2020 esküvői ruha trendjeitől még a lélegzetünk is elakadt

A fekete is feltűnik a színpalettán

Épphogy véget ért az idei szezon, a jövő évi esküvőkre való készülődés és szervezkedés már javában elkezdődött. Természetesen a ruhaválasztás is fontos kérdés - ezekről a trendekről szól majd 2020 esküvői divatja.

Az idei esküvői divat a brit királyi család által inspirált, drámai hatást keltő ruhákról szólt. Az elegáns részletekkel díszített hagyományos fazonok után jövőre valami egészen más várható. 2020-ban a klasszikus szabásokat könnyed részletekkel és modern, formabontó megoldásokkal teszik izgalmassá. A drámaiság persze egyetlen szezonból sem hiányozhat, ezért hatalmas uszályokkal, tollakkal és rengeteg tüllel is találkozhatunk majd. Egy kis lázadás is érkezik, modern nadrágkosztümök és új színek formájában. Figyelem, a fekete részletek is feltűnnek az esküvői ruhákon! Nézzük, milyen trendek között válogathatnak azok, akik 2020-ban mondják ki a boldogító igent!

Izgalmas fűzők

A divattervezők 2020-as kollekcióiban inkább a kevésbé szexi, ám jóval előkelőbb fűzők viszik a prímet. Ha egy kis izgalomra vágysz, válassz aszimmetrikus szabású vagy áttetsző részletekkel gazdagított ruhát, ami láthatóvá teszi a halcsont merevítést. Ezek az innovatív megoldások egyszerre teszik kifinomulttá, mégis csábítóvá a ruhakölteményt. A fűzőkhöz hatalmas uszályok, tüll és több réteg szoknya is társulhat.

A kevesebb, néha nem több

A nagyméretű puffos ujjak, a többrétegű gallérok és fodrok, valamint a hatalmas szoknyák visszatértek és biztosítják, hogy a terembe lépve minden szem a menyasszonyra szegeződjön. A 80-as évek varázsa a 60-as évek visszafogottságával keveredik ezekben a ruhákban és azt üzenik, van amikor igenis a méret a lényeg.

Helló 70-es évek!

A diszkó korszak és a Szombat esti láz rengeteg divattervezőt megihletett a 2020-as esküvői kollekció tervezése során. A rojtokkal már nemcsak a bohém stílus rajongóit szólítják meg a tervezők, hiszen elegáns formában is megjelennek a ruhákon. A trapéznadrágok, az overálok és a fényűző csillogó anyagok és a flitterek a Studio 54 partihangulatát idézik. Ha inkább a tradíciók és a klasszikus ruhák híve vagy, akkor a lakodalom végére, a próbavacsorára vagy a lánybúcsúra válassz egy ilyen darabot.

Madarat tolláról, menyasszonyt ruhájáról

Tetőtől-talpig tollba borult ruhaköltemények, formabontó minik és tollal szegélyezett darabok amíg a szem ellát. Ez a trend a ceremóniától kezdve a próbavacsoráig bárhol feltűnhet: a megjelenésednek egy kis drámai hatást kölcsönöz, miközben egyszerre teszi nőiessé és játékossá a ruhát.

Rebellis romantika

A bohém, modern esküvők igazán elterjedtté váltak és már itthon is egyre többen törik meg a hagyományokat. Ez a trend jövőre is folytatódik. Sőt, a menyasszonyok jobban lázadnak, mint valaha. 2020-ban egyre többen választanak olyan ruhát, ami fityiszt mutat a közízlésnek. A rendhagyó részletek egy kis finomsággal, minimalista vonalakkal vegyülnek, így lesz tökéletes az egyensúly.  Te bevállalnál egy a Christian Dior, a LEIN vagy Elie Saab ruhájához hasonló darabot?

A pisztácia az új fehér

A pasztell rózsaszín után idén a pisztáciazöld különböző árnyalatai törik meg a klasszikus fehér ruhák sorát. A szín rengeteg nemzetközi divatház kifutóján feltűnt, például Vera Wang és Monique Lhuillier esküvői kollekciójában is fontos szerephez jutott. A légies, visszafogott ruhákat a különleges szín teszi izgalmassá, amihez akár más halvány színekbe borított fodrok és virágminták is párosulhatnak.

A nagy visszatérő

Az ujjatlan, nyakba köthető ruhák jövő nyáron újra virágkorukat élik. Ez a fazon az elmúlt években a háttérbe szorult, pedig a nyaki rész igazán előkelővé teszi a legegyszerűbb ruhákat is. Klasszikus, áttetsző vagy aszimmetrikus – rengeteg fazon feltűnik a brandek kínálatában.

Csipkéből sosem elég

A romantikus csipke nélkül lehetetlen elképzelni egy esküvői szezont, ezért természetesen 2020-ból sem hiányozhat ez a textúra. Jövőre a hosszú ujjak és a szoknyák mellett a dekoltázsok is csipkébe borulnak. Az anyag mintázatát követő és hullámos felsőrészek bájossá és egy cseppet modernné varázsolják a hagyományos szabásokat.

Pelerin

A légies anyagokból készült, földig érő pelerinek nem számítanak úttörőnek az esküvők világában. A hagyományos formák mellett azonban most az innovatív megoldások is megjelennek a palettán – csillogó vagy tollal díszített szegélyek, pasztell árnyalatú és áttört anyagok színesítik a választékot.

A fekete sem tabu többé

Fekete esküvői ruhákkal jövőre sem találkozhatunk, de kisebb-nagyobb felületeken a fekete részletek megtörik a fehér színt. Egy aprócska öv, egy szegély, egy fejpánt vagy fekete felsővel kiegészített nadrágkosztüm? A fekete viseléséhez szükség van egy kis bátorságra, hiszen teljesen szembemegy a hagyományokkal. De igazán határozott és erőteljes megjelenést kölcsönöz majd viselőjének.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: