Forradalom a bőrápolásban: az arcmaszkok titkai

Megjelentek az első ráncok a bőrödön? Netán már több is van? Esetleg pigment foltokkal, vagy zsíros bőrrel küzdesz? Van megoldás, akár 15 perc alatt, amihez ráadásul ki sem kell mozdulnod otthonról.

Bár a szépség – egy része legalábbis – valóban belülről fakad, mégis előfordul, hogy a helytelen táplálkozás, egy-egy egészségügyi probléma vagy akár a rossz szokások is nyomot hagynak az arcunkon. Szerencsére van egy-két meglepően hatékony módszer arra is, hogy bőrünket kívülről támogassuk abban, hogy teljes pompájában tündökölhessen. Az otthoni arcápolás forradalmárai, az arcmaszkok már jónéhány éve kínálnak alternatívát a krémek helyett, mi pedig összefoglaltuk, miért tudtak ilyen erős versenyhelyzetet teremteni tégelyes társaikkal szemben.

Minivakáció

Az utóbbi időben azt figyeltem meg, hogy szívesebben választom az arcmaszkokat, ha otthoni bőrápolásról van szó. Amíg az arcomon figyel a maszk, addig az egész család számára tüntetőleg kikerül a „kérem ne zavarjanak tábla, és nyugodtan, sőt szinte hivatalosan relaxálhatok 15 percet. Így a maszkok intenzívebb és mélyebben kifejtett ereje összeadódik a pihenés szintén áldásos hatásával, ezért hatékonyabbak tudnak lenni, mint a sima arckrémek.

Lejárt az ideje?

Biztos veled is előfordult már, hogy féltve őrzött krémeidből hamar kifogyott a szufla: vagyis elveszítették hatékonyságukat szinte csak attól, hogy kibontottad. Bár manapság a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak az érintésmentes és levegőmentes kiszerelésű arckrémekre, mégis egyre szívesebben fordulunk az egyszer használatos úgynevezett lapmaszkokhoz, amelyeket csak használat előtt kell kibontani, így mindig maximális hatást biztosítanak.

Repülj tovább

A Payot Hangover maszkja kifejezetten az átmulatott éjszakák után segít bőrödnek újra magára találni 2250 Ft

A lapmaszkok lettek a legkedvesebb útitársaink is, hiszen nem kell méregetni, melyik, hány milliliter, így nincs benne a kockázat, hogy szívfájdalommal meg kelljen válni tőle a repülőtéri ellenőrzésnél. Praktikus kiszerelésben, minden napra csomagolhatsz magadnak egyet, akár már napégésre is.

Add uram, de azonnal

A Guinot Summum maszkja nagy molekulasúlyu hialuronsavval 10 perc alatt feltölti a ráncokat 32.000 Ft

Az arckrémek legtöbbjének hatásaira heteket kell várni. Nem így az arcmaszkokkal, aminek az előnyét szinte azonnal élvezheted, hiszen a maszkok tissue-hatásnak köszönhetően – amely nem engedi elpárologni a hatóanyagokat és a bőröd felé irányítja azokat – azonnal revitalizálják bőrödet és tartós eredménnyel fokozzák a hidratációt.

Maszkabál

A Pretty Animalz maszkjaival vidám szépülős estéket hozhattok össze a csajokkal 2800Ft

Nem baj, ha zöld, ha barna, ha rettenetesen néz ki. Sőt! Mekkora buli már a barátnőiddel összejönni és arcmaszkos bulit tartani? Manapság kifejezetten divatos, lánybúcsúkon, esküvő vagy buli előtt közösen hódolni a bőrápolás eme vicces formájának. Egyes maszkokat már kifejezetten insta-kompatibilissé tettek, és van, amelyik cica, nyuszi vagy kutyus külsőt ad viselőjének.

Mélytisztítás

Nourishing and revitalizing Clay face mask with argan oil 8ml, AVON 800Ft

Mivel az arcmaszkok a bőr mélyebb rétegeibe jutva hatékonyabban tudják eltávolítani a lerakódott szennyeződéseket, fagyút, toxikus anyagokat, sokkal jobb felszívódást biztosítanak az utánuk következő szérumoknak, arcápoló termékeknek is. Javítják a víz diffúzióját a bőrben, így a nedvességveszteséget is gyorsabban korrigálják a sima krémeknél.

Határ a csillagos ég!

Ha pedig nincsen kéznél professzionális maszk, akkor gyárthatsz magadnak is igény szerint. Az otthoni készítésű, természetes alapanyagokból készített maszkoknak pedig tényleg csak a képzeleted szab határt. A méztől és az uborkától, az avokádón át a különböző gyógynövényekig, joghurtokig mindent felhasználhatsz a bőrödre. És nem csak az arcodra.

 

Nyitókép: puhhha/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: