Színtiszta endorfinlöket! Mutatós csokitál a legújabb gasztrotrend

A téli szezon legújabb gasztrotrendje, a forró csokoládétál garantáltan mindenkit lenyűgöz majd.

Az Instagramon és a Pinteresten már nemcsak sajtokkal, felvágottakkal, olajbogyókkal, kekszekkel, friss és aszalt gyümölcsökkel elhalmozott tálakkal találkozhatunk. A borús, téli napoknál nem is találnánk jobb időszakot arra, hogy kipróbáljuk, milyen például egy mesés forró csokitál. Már mutatjuk is, hogyan készülnek ezek a szédítő nyalánkságok. De valójában nincsenek kőbevésett szabályok, úgyhogy nyugodtan szárnyalhat a fantáziád! Ha igazán ünnepi hangulatba szeretnéd öltöztetni a kreációt, akkor használj karácsonyi bögrét, mézeskalácsot vagy mézes puszedlit is.

1. lépés: a tökéletes tál vagy deszka kiválasztása

Fotó: @cocoatasting4you/Instagram

Ha csak magadat szeretnéd kényeztetni és az Instagram hírfolyamot is szívesen gazdagítanád egy szép gasztrofotóval akkor elég egy kisebb tálra (akár egy fából készült vágódeszka is megteszi) felhalmoznod a hozzávalókat. Ha a párodnak vagy az egész családnak kedveskednél, akkor egy nagyobb méretű verziót válassz. Néhány üzletben kapható kifejezetten ünnepi tálaló, úgyhogy akár karácsonyfa vagy hóember alakra is pakolászhatsz!

2. lépés: jöhet a főszereplő, azaz a forró csoki

Fotó: @katieheatleyphotography/Instagram

Ennél a lépésnél több lehetőség közül is választhatsz. A tálra helyezett bögrékben felszolgálhatod a már elkészített italt, ebben az esetben később csak az ízesítéssel és a díszítéssel kell majd foglalkoznod. De azt is választhatod, hogy egy kis tálban/bögrében feltálalod a forró csoki hozzávalóit, azaz a csokoládéport vagy az apró csokicseppeket ezek szépen lassan feloldódnak majd a felforralt tejben.

3. lépés: az ízletes körítés

Fotó: @gatheredliving/Instagram

Ha egy ilyen tálat készítesz, akkor add meg a módját! A forró csoki szürcsölgetése közben jólesik majd valami finomságba beleharapni, vagy azt az italba mártogatni. Ezért a tálra rakj néhány kekszet, sütit, mézeskalácsot, mézespuszedlit vagy fánkot. Igazából bármit, ami finom és a táladon is jól mutat. Ne felejts el bekészíteni egy kis lekvárt, mézet, nutellát vagy mogyoróvajat, amikkel még tovább fokozhatod az élvezeteket.

4. lépés: az utolsó simítások

Fotó: @beausandashley/Instagram

Végül kerüljenek fel a tálra a díszítőelemek és az evőeszközök. A pillecukor remek választás, hiszen remekül kitölti és feldobja a tálat. De emellett cukorgyöngyöket, ünnepi nyalókapálcikát (amit keverőkanálként is használhatsz), apróra vágott csokoládét, fahéjrudat vagy őrölt fahéjat, illetve magvakat is tehetsz. A tejszínhabról se feledkezz meg!

Nyitókép: @katieheatleyphotography/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)