Szív alakú, szögletes vagy kerek az arcformád? Mutatjuk, milyen frizura illik hozzád!

Ha tisztában vagy azzal, mi áll jól, nem érhet csalódás!

Ugyan választhatsz bármilyen stílusú és hosszúságú frizurát, mégis fontos szempont, hogy passzoljon az egyéniségedhez, személyiségedhez és az arcformádhoz.

Ha gyorsan és látványosan szeretnénk megújulni, a legtöbbször a hajkoronánkon változtatunk. De még mielőtt bejelentkeznénk a fodrászhoz, érdemes utánajárni, mennyire állna jól az adott hajhosszúság és stílus az arcformánkhoz.

Hogyan állapíthatod meg, hogy kerek a fejformád?

Kösd hátra hajad, és nézd meg az arcod arányait. Ha a homlokod és az állad közötti távolságot nagyjából ugyanakkorának ítéled meg, mint a homlokod szélességét, akkor valószínűleg kerek az arcod. Ebben az esetben érdemes az arc hosszítására törekedned.

Kerek arc, rövid haj

Kerek az arcod, és rövid hajat szeretnél? Ha belevágsz, legyen a lehető legrövidebb! Persze az a rövidség, amelyet még örömmel bevállalsz. Válaszd el oldalt, így az elöl fodrozódó tincsek optikailag nyújtják majd az arcod.

Kerek arc, középhosszú haj

Ha ezt választod, mindenképp oldalt válaszd el a hajad! Ebben az esetben a szemed külső felébe eső vonalban fésüld a választékot.

Kerek arc, hosszú haj

Számodra jó választás lehet a hosszú haj réteges vágással. Fontos azonban, hogy a legrövidebb tincs is legalább az álladig érjen.

Szív alakú arcformád van?

Hegyes állad van, aminél szélesebb a homlokod? Ha igen, akkor szív alakú a fejformád. Jobb, ha mellőzöd az extrém rövid és bob frizurákat, ugyanis ezekkel még inkább kihangsúlyozod az állad.

Szív alakú arc, rövid haj

Ha rövid, akkor fokozatosra! A lényeg, hogy legalább a fejed tetején sűrűbbnek tűnjön a haj. Ügyelj arra, hogy jó formát vágass, amit könnyen be tudsz magadnak is állítani. Kerüld az 5 centis, szuperrövid frizurákat!

Szív alakú arc, középhosszú haj

Vágass kulcscsontig érő hajat! Ha frufruban is gondolkodsz, az oldalfrufru lehet számodra az előnyösebb. Egységes, réteges hajvágást kérj, és óvakodj a tompa stílustól! Így a hajad fazonja harmonizál majd az arcformáddal.

Szív alakú arc, hosszú haj

A szív fejformájú nőknek különösen jól áll a hosszú haj. Azonban ha szeretnéd kiemelni az arcod, akkor vágass fokozatos frizurát, amelynek a legrövidebb tincse az álladig érjen!

Ilyen az ovális arcforma

A fejformádat inkább hosszabbnak látod, mint szélesebbnek? Ez esetben ovális arcformád van. Az egyik legszerencsésebb formával rendelkezel, hiszen szinte mindegyik stílus jól áll.

Ovális arcforma, rövid frizura

A rendkívül divatos bob frizurák is jól állnak neked. Keretezd arcod egyszerű hajvágási stílussal, például a tompa végek is passzolhatnak hozzád.

Ovális arcforma, középhosszú frizura

Válaszd a fokozatos vágást, hiszen így dúsabbnak és nagyobbnak tűnhet hajkoronád. Az éppen vállig érő haj tökéletes választás lehet számodra. Hullámosítsd be lazán az első tincseket, így karakteresebbé teheted arcod.

Ovális arcforma, hosszú frizura

Ha hosszú a hajad, próbáld ki az oldalfrufrut! Pár centit eltakar a homlokodból, így optikailag kissé csökkentesz arcod hosszúságán. Próbáld ki a visszatérő, retró stílusú fazonokat, amelyek a ’80-as, és ’90-es években voltak igazán menők!

A szögletes fejformánál erre figyelj!

Egyértelműen megállapítható, ha szögletes a fejformád, ugyanis akkor a homlokod és az állkapcsod is szögletes. Karakteres arccal rendelkezel, ezért az legyen a célod, hogy finomíts a szögletességen. Az extra rövid frizurák nem biztos, hogy neked valók.

Szögletes fejforma, rövid haj

Egy rövid, fokozatos bob frizura nagyon jó választás lehet. Főleg, ha vágatsz egy szép oldalfrufrut is. Ez a hajstílus az arccsontokra hívja fel a figyelmet, nem pedig a szögletes állra.

Szögletes fejforma, középhosszú haj

Vágass hangsúlyos fokozatokat a hajadba, amelynek jelentős része az álladig érjen! Törekedj finom aszimmetriára, ez segíthet harmonizálni a szögletességet.

Szögletes fejforma, hosszú haj

Célozd meg a szolid, fokozatos hajvágást, és kerüld a tompa, egyenes végeket! Ha oldalfrufrut szeretnél, olyat vágass, amely az arccsontodig ér, így hangsúlyosabbá teheted arcod előnyös részeit.

Nyitókép: Maxx Miller/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: