Egy furcsa fétis, amitől tátva marad a szád – Hidrofilek, akiket lázba hoz a víz érintése (18+)

Erotika egy kicsit másként

Az ökoszexualitás után újabb furcsa fogalmakat kerestünk, ezúttal a vízzel kapcsolatos fétisek között néztünk szét. Tudtad, hogy van, akit már a víz puszta látványa is beindít?

Szex a vízzel vagy szex a vízben

Hallottad már a parafília kifejezést? Ez a szexuális deviancia egyik formája, ami alatt a nem szokványos tárgyak, szituációk vagy személyek iránti szexuális vonzalmat értjük. A köznyelv fétisként és perverzióként is emlegeti ezt a jelenséget. Szép számmal találhatunk kimondottan a vízzel kapcsolatos parafíliákat is, ezek a legismertebbek:

  • Hydrophilia: A víz iránti vonzódás, azaz, amikor a víz és környezete, például fürdőkád vagy úszómedence, szexuális izgalmat vált ki
  • Albutophilia – A víz által gerjesztett szexuális izgalom
  • Ablutophilia  – Szexuális izgalom a kádak és zuhanyzók láttán
  • Antiohilia – Az áradások keltette szexuális izgalom
  • Coitobalnism – Szex a fürdőkádban
  • Coitus a unda – Víz alatti szex
  • Bidetonism – A bidé vízsugarának használata a csikló izgatására

Hydrophilia = aquaphilia

A vízfétissel foglalkozó pszichológusok és kutatók, mint Dr. Viren Swami a Fizikai vonzalom pszichológiája vagy Dr. Katherine Ramsland a Szexuális ragadozók elméje című könyv szerzője, a szexuális fetisizmus egyik formájaként határozzák meg a hidrofíliát. A fogalom szinonimáját, az aquaphile szót először Phil Bolton használta, aki egy „Aquaphiles Journal” nevű online magazint hozott létre a víz alatti erotika szerelmeseinek az 1990-es években. A víz, mint (társ)szerető jelenség tehát nem új keletű, de a hozzá köthető történő szexuális tevékenységek a 20. század végénél sokkal régebbre nyúlnak vissza.

A hidrofília történelmi hagyományai

A hindu vallás ősi bölcse, Manu törvényei között is szerepelt, hogy 24 órás koplalással kell büntetni a természetellenes közösülést. A vízben való együttlétet külön kiemelte, valószínűleg azért, mert már akkor is akadtak olyanok, akik hódoltak ennek a fétisnek. De más kultúrákban, például a Római Birodalom uralkodói között is találunk olyat, aki szenvedélyes kapcsolatban állt a vízzel. Tiberius Caesar például rajongott a vízben zajló szexért.

Amikor a víz érintése beindít

De pontosan hogyan néz ki a vízfétis gyakorlata napjainkban? Első hallásra nehéz elképzelni, hogy hogyan szexelnek a hidrofil emberek a vízzel. A vízben vagy a víz alatt történő szex fogalmába beletartozik a maszturbáció, az orális szex és a konkrét aktus is bármiféle szituációban, ahol a víz is szerepet kap. Brenda Love, a Különös szexuális gyakorlatok enciklopédiája szerzője minden olyan tevékenységet ide sorol, ami a szexualitással és a vízzel kapcsolatos, még a vizespóló versenyeket is. De általában a zuhanyzó, az úszómedence, a tó vagy az óceán a helyszíne a vizet érintő erotikus pillanatoknak.

Akik a folyadékokért bolondulnak

Egy sokkal hétköznapibbnak tűnő fétis is kapcsolható a vízhez, ez a liquidophilia. Van, akit az hoz lázba, illetve az szerez számára testi örömöt, ha megmártózik valamiféle folyadékban. A legtöbb liquidofil személy vizet használ a kényeztetésére, például erotikus fürdőt vesz, de akadnak olyanok, akik a sűrűbb folyadékot, mint például a tej, részesítik előnyben.

Nyitókép: Unplash

(psychologytoday.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: