Gal Gadot újra a filmvásznon: holokausztdrámában szerepel a Wonder Woman színésznője

A Wonder Woman színésznője, Gal Gadot bejelentette új filmjét, amelyben Irena Sendler karakterét fogja alakítani. A lengyel ellenálló több ezer zsidó gyerek életét mentette meg a holokauszt alatt.

Gal Gadot új filmjéről a Deadline írt először, a náluk megjelent cikket pedig az izraeli színésznő is megosztotta az Instagram-oldalán. Az Irena Sendler című holokausztdrámát a színésznő és férje, Jaron Varsano frissen alapított produkciós cége, a Pilot Wave készíti majd. Gadot tehát nemcsak főszereplőként, hanem producerként is részt vesz a munkában. A színésznő azt írja, alig várja, hogy életre keltsék ezt a csodálatos történetet.

Fotó: @gal_gadot/Instagram

A film megtörtént eseményeken alapul: Irena Sendler hőstettét dolgozza fel, aki egy lengyel földalatti szervezet tagjaként, társaival 2500 gyereket csempészett ki a varsói gettóból a második világháború alatt. Hamis papírokkal látta el a kicsiket, majd családoknál és árvaházaknál helyezte el őket. A Gestapo 1943-ban letartóztatta Sendlert. Megkínozták, de egy szót sem árult el a titkos szervezetről és a kimentett gyerekekről. Munkásságáért 2007-ben Nobel-díjra jelölték. 2008-ban 98 évesen hunyt el Varsóban.

Gal Gadot legutóbb szintén producerként és főszereplőként a Wonder Woman második részén dolgozott, ami 2019. június 5-én debütált a mozikban. 2020-ban két filmben is láthatjuk majd: az új Agatha Christie-adaptációban, a Halál a Nílusonban Linnet Ridgeway-Doyle-ként szerepel, illetve Dwayne Johnsonnal és Ryan Reynoldsszal a Red Notice című Netflix-filmben is feltűnik.

Nyitókép: Dia Dipasupil/Getty Images Entertainment

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: