A nyár kedvence meghódította a szívünket: 8 tipp, így hordd a retró Vichy-kockás mintát

Retró, mégis időtlen és játékos, miközben pimaszul elegáns: a gingham (más néven Vichy-kocka) az a vidám minta, amire ezen a nyáron mindenkinek szüksége van. Nemcsak a piknikkosárban, a gardróbban is.

2021 nyara a „dopamine dressingről” (azaz a „dopamin öltözködésről”) szól. A trend titka, hogy olyan vidám, színes ruhákat hordjunk, amelyek pozitívan befolyásolják a hangulatunkat. Ehhez a vonalhoz remekül passzol a bájos gingham minta. Lehet, hogy még nem hallottad ezt a kifejezést, de a Vichy-kockás jelzővel talán találkoztál már. Ha mégsem, akkor gondolj csak a piknikekről jól ismert, klasszikus kockás mintára, így biztosan beugrik, miről is van szó. Nem csoda, hogy ez a retró print belopta magát a szívekbe, hiszen instant nosztalgikus hangulatot varázsol. Természetesen a sikerhez az is hozzájárult, hogy ez az apró kockás minta rendkívül sokszínű: a régens korszakot idéző, romantikus daraboktól kezdve, a modern, egyszerű szabású ruhákig mindenhez remekül passzol. Ezt bizonyítják a következő termékek is.

Játékos felső

Termékek: Cropped top (bal) Bershka 5995 Ft, Puffos ujjú felső (jobb) Reformation 62 952 Ft, Fotó: @galagonzalez/Instagram

A gingham minta játékossága még a legegyszerűbb pólót is izgalmassá teszi. Azonban ha szeretnéd, hogy a print igazán érvényesüljön, válassz olyan felsőt, amelyen egy-egy részlet a régi korokat vagy a vidéki hangulatot idézi. A puffos ujjak, a fűzött (hatású) derék vagy egy laza ing mindig remek választás. Ezek a felsők tökéletes párost alkotnak az elegánsabb alsókkal, például egy szoknyával vagy egy csinos sorttal, palazzo nadrággal. Hiszen a vidám minta garantálja, hogy – az elegáns szabások ellenére – a szetted ne legyen túl szigorú, de még lazabbá teheted az összhatást, ha néhány sportos kiegészítőt választasz.

Kényelmes nadrág

Termékek: Magasított derekú nadrág (bal) Zara 8995 Ft, Egyenes szárú nadrág hasítékkal (jobb) Bershka 8995 Ft, Fotó: @alyssainthecity/Instagram

Ahogyan a felsőkre, úgy a nadrágokra is igaz, hogy bármilyen hosszal, fazonnal és színnel párosulhat a Vichy-kocka – a végeredmény minden esetben elragadó.

Romantikus szoknya

Termékek: Kockás midi szoknya (bal) Mango 15 995 Ft, Kockás midi szoknya (jobb) Zara 8995 Ft, Fotó: @ali_tate_cutler/Instagram

A stílus romantikus, illetve retró hangulata a midi szoknyákon még hangsúlyosabbá válik. Ha egy különleges szabású szoknyára esik a választásod, akkor érdemes egyszerű felsőt párosítani mellé. Hiszen így minden szem a csodás kockás szoknyára szegeződik majd. Természetesen a print a mini szoknyákkal is működik, de a maxi változatokkal óvatosan, nehogy egy pikniklepedő hatását keltsed.

Laza ruha

Termékek: Moli ruha (bal) Daige 39 990 Ft, Kockásruha (jobb) Zara 8995 Ft, Fotó: @lucywilliams02/Instagram

A ruhák terén is hasonló a szabály, ha a gingham mintáról van szó. Az apró kockák minden stílussal és szabással remekül működnek, egyedül a maxi hosszúságú darabokkal vigyázz. Ezek sincsenek a tiltólistán, de érdemes ilyenkor felhasított vagy aszimmetrikus szabású ruhákat választani. Ezeknek az apróságoknak köszönhetően biztosan nem tűnik majd úgy, hogy egy asztalterítőt csavartál magad köré.

Elbűvölő szett

Termékek: Clyde lenvászon szett (bal) Reformation 105 487 Ft, Camp szett (jobb) Daige 19 990 Ft és 22 990 Ft, Fotó: @mia.dickerson/Instagram

Az apró mintának, a visszafogott színárnyalatoknak hála a Vichy-kocka tetőtől talpig beboríthatja a szetted anélkül, hogy túlzásokba esnél.

Retró fürdőruha

Termékek: Bikini szett (bal) Reformation 37 431 Ft és 28 924 Ft, Egyrészes fürdőruha (jobb) Rouje 95 euró Fotó: @sabinasocol/Instagram

A képek magukért beszélnek: a print a vízparti nyaralásra is jó választás, csodásan mutatsz majd egy gingham mintás fürdőruhában a Balaton-parton. A szabás terén ezúttal nincsenek szabályok, csak egy tipp: a retró fürdőruhákat még nosztalgikusabbá teszik az apró kockák.

Vagány kiegészítő

Termékek: Organza táska (bal) Zara 6995 Ft, Kockás bucket hat (jobb) Pull&Bear 3995 Ft, Fotó: @coa.nyc/Instagram

Ugye nem gondoltad, hogy a Vichy-kocka pont a kiegészítőkön nem jut majd szerephez? A print a bevásárlótáskákon ugyanolyan jól mutat, mint egy bájos kézitáskán. Illetve kalap, sapka, kendő vagy hajgumi formájában is az outfited része lehet.

Különleges cipő

Termékek: Recés talpú szandál (bal) Pull&Bear 8995 Ft, Kitten heel szandál (jobb) Mango 15 995 Ft, Fotó: @loefflerrandall/Instagram

A gingham minta népszerűségéről sokat elárul, hogy már a legkülönbözőbb lábbeliken is megjelent. Az üzletek kínálatában a sportos szandálok, papucsok és sneakerek mellett a nőies saruk és magassarkú cipők is megtalálhatók.

Nyitókép: Pull&Bear, Zara

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: