Ginny Weasley, azaz Bonnie Wright 3 tippje a harmonikus élethez

Nyitott vagy néhány változásra, amelyek jót tesznek neked és a bolygónknak is? Akkor mindenképp lapozz bele a Harry Potter mozik Ginny Weasley-jének új könyvébe!

Emlékszel Ginny Weasley-re a Harry Potterből? A Ron kishúgát alakító színésznő, Bonnie Wright időközben olyan fiatal hölggyé cseperedett, akinek nemcsak a saját belső harmóniája fontos, hanem a környezetvédelem is.

Ezért nemrég könyvet írt, Go Gently címmel. A kötetben egyensúlyra törekszik a klímaváltozás elleni határozott cselekvés, a konkrét, kézzelfogható, erőteljes lépések és a gyengéd gondoskodás közt, amit a Föld és önmagunk iránt tanúsíthatunk. Az áprilisban megjelent könyv erre az érdekes ellentétre épül. Ahogy Bonnie fogalmaz: az erőteljes és a lágy, a szeretet és a düh, a nyugalom és az ellenállás ellentétpárok jelennek meg a kötetben. Ugyanakkor egyensúlyt igyekszik teremteni, és abban is segít, hogy mind önmagunkhoz, mind pedig a természethez sokkal jobban tudjunk kapcsolódni.

Ginny Weasley könyvet írt
Ginny Weasley könyvet írt. Fotó: Getty Images, Axelle/Bauer-Griffin / Contributor

Mit rejt Ginny Weasley könyve?

Csodát nem ígér, ahogyan azt sem mondja meg, szerinte hogyan kellene élned. Inkább praktikus tippeket, tanácsokat, recepteket kínál, hogy kis lépésekkel elindulhass a saját utadon, egy harmonikusabb kapcsolat felé önmagaddal és a bolygónkkal. Ginny Weasley megformálója bűbájokat, varázsigéket és más, a Roxfortban ellesett varázslatot nem oszt meg a könyvében. Azt viszont ellesheted tőle, hogyan foltozd meg a ruháidat, hogy játszósnak még jók legyenek, vagy hogyan készíts bőrradírt kávézaccból.

Amikor pedig a sok-sok apró lépés segítségével már elsajátítottad az alapokat, Bonnie rávezet, hogyan tudnál a személyiségednek és életmódodnak megfelelően nagyobb dolgokat is tenni, amelyek akár a közösségednek is segíthetnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BONNIE WRIGHT (@thisisbwright) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódás a természettel és önmagunkkal

Biztosan te is sokszor hallottad már a kapcsolódás a természettel kifejezést. Erről Bonnie is ír a könyvében: Ha ezt halljuk, gyakran a túrázásra gondolunk, vagy arra, hogy úszunk egyet a tengerben vagy a tóban. De az igazság az, hogy mi magunk is annyira része vagyunk a természetnek, mint a hegy, ahová túrázni szeretnénk menni, vagy az óceán, ahol úszni akarunk – írja.

A zöld területekhez és strandokhoz való hozzáférés sok változótól függ, de mielőtt kimennénk a szabadba, a természetbe való utazás önmagunkkal kezdődik. Ez a legintimebb kapcsolódásunk. Ennek a bensőséges kapcsolatnak az ápolásához kell a szándék, hogy lelassuljunk, megvizsgáljuk és megfigyeljük saját testünket és lelkünket – teszi hozzá.

Tippek, hogy visszatalálj önmagadhoz és stresszmentesíts

Nem kell nagy dolgokra gondolni, hogy ez könnyebben menjen a hétköznapokon. A színésznő-írónő is megosztott pár tippet, amelyeket rendszeresen bevet, ha szeretne egy kicsit visszatalálni önmagához, illetve csökkenteni a stresszt – ezeket bármikor hasznosíthatod te is!

1. Nyújtógyakorlatok

Akkor is szeretek nyújtani, ha idegeskedem valami miatt, vagy frusztráltnak érzem magam. De szerintem akkor is segít, ha munka közben elakadtál és jól esne egy kis friss lendület – írta Bonnie.

2. Lélegezz úgy, mint a bálnák

Elsőre furcsán hangozhat, de hasznos dolog! Hogy miért? Talán olvastad már, hogy minden élő faj közül a kék bálna tüdőkapacitása a legnagyobb. A belélegzett oxigén 90%-a azonnal a véráramukba jut, kilégzésnél pedig – ami hihetetlenül erőteljes és gyors – a levegő 90%-a kiürül a testükből. Sajátítsd el te is ezt a légzéstechnikát, érezd a tüdőd erejét és növekvő kapacitását, és azt, ahogy a kifújt levegővel megtisztul a tested és az elméd.

3. A séta, meg a célja

Ha kisétálnád magadból egy nem túl jó nap feszültségét, vagy úgy érzed, a testednek jót tenne egy kis plusz mozgás, akkor fogadd meg Bonnie tippjét, és próbálj ki egy új típusú sétát. Ennek lényege, hogy valamilyen elérendő célt is rendelsz a mozgás mellé. Ez lehet bármi, mondjuk az, hogy a hazaúton felszedsz öt eldobott szemetet, rámosolyogsz egy idegenre, vagy beugrasz egy rég látott ismerősödhöz pár percre, megkérdezni, hogy van. Az írónő azt javasolja, a telefonodat ne vedd elő, vagy inkább hagyd is otthon, ha teheted, hogy még jobban a környezetedre tudj figyelni. És persze, az is fontos, hogy mindig járj nyitott szemmel.

Forrás: MindBodyGreen.com és GoGently.earth

Fotó: Getty Images, Axelle/Bauer-Griffin / Contributor

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: