Gondoltad volna? Ezek az ékszerek törött üvegből készültek!

Meseszép újrahasznosított kiegészítők

A CLED ékszereiről először el sem akartuk hinni, hogy törött poharakból és üvegekből készültek. Pedig a márka valóban újrahasznosított anyagokból alkotta meg a lélegzetelállító darabokat!

A tengerparton ma már sokszor nem csak a homokos part és a végeláthatatlan hullámzó kékség látványa fogad minket. A levegőben cikázó, majd arcunkba csapódó nylon táskák, a homokban megbújó üveg, papír és műanyag hulladékok vagy a víz tetején sodródó PET palackok rondítanak bele a csodás panorámába. A műanyag mellett az üveg palackok is sokszor végzik a szemétlerakókban, hiszen a kidobott darabok mindössze 35 százalékát hasznosítják újra. Pedig a CLED ékszereit látva, bőven rejlik bennük lehetőség.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CLED (@cled) által megosztott bejegyzés,

Az egész egy tengerparti sétával indult

A CLED márka alapítója, Seulye Jo egy nap a strandon sétálva elborzadt a hulladékok láttán. A vizuális kommunikáció és ékszertervező szakon végzett lány fejében már korábban megfogalmazódott egy saját brand gondolata, de biztos volt abban, hogy nem szeretne műanyagot vagy bármilyen állati eredetű alapanyagot felhasználni a kreációk előállításakor. Partnerével felkapott néhányat a homokban fekvő üveg palackokból és elhatározták, hogy ezekből fognak egyedi ékszereket készíteni.

Először csak a helyi kézműves vásárokon és kisebb üzletekben bukkantak fel a nem mindennapi ékszerek, majd a növekvő népszerűséget látva Seuly Jo webshopot is indított. Azóta a CLED hatalmas rajongótáborra tett szert, letisztult, újrahasznosított termékei a világ bármely pontjáról megrendelhetők. Az egyedi fülbevalók, nyakláncok, karkötők, gyűrűk és hajcsatok kínálatában rengeteg csodás darabbal találkozhatunk.

Az étteremtől a stúdióig

Az ékszerekhez felhasznált alapanyagot legtöbbször a közeli éttermekből szerzik be, ahonnan törött poharakat, üdítős, pezsgős és sörös üveget zsákmányolnak. Emellett a kozmetikumok megüresedett üvegcséit is felhasználják. Az üvegeket megtisztítják, megolvasztják és formába öntik, végül pedig lecsiszolják. Így készülnek a különleges formájú és színű ékkövek”. Az elkészült termékek között szív és virág alakú medálokat, valamint modern, absztrakt motívumokat is találunk, amik között sosincs két teljesen egyforma.

A CLED termékei itthonról is elérhetők, megvásárlásukkal ráadásul egy nemes ügy mellé is állsz, hiszen a márka a Coral Reef Alliance (CORAL) szervezetet támogatja.

Nyitókép: @cled/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: