Gondoltál már arra, hogy pezsgővel moss hajat?

A tengeri só annyira 2018

‚‚Beachy waves’’ frizura tengeri só nélkül? Igen. A legfrissebb beauty trendnek köszönhetően új alapanyag kerül a fürdőszobádba, ráadásul csak a minibárig kell elsétálnod érte.

Búcsú a tengeri sótól

Sosem voltam a tengeri sóval gazdagított hajpermet híve. Egyszer ugyan kipróbáltam, mert a hajam elég rakoncátlan – amikor hullámokról álmodozom, akkor biztos, hogy szögegyenesen áll. Ha pedig épp fordítva, akkor nekieshetek hajvasalóval és egy egész flakon hajlakkal, a végeredménynek se híre, se hamva nem lesz mire elindulok otthonról. Így hát adtam egy esélyt a tengeri só spray-nek és az első alkalom után azt hittem, megtaláltam az új beauty trükkömet. De a hajam nemcsak rakoncátlan, hanem elég problémás is. Néhány használat után észrevettem, hogy a fejbőröm kiszáradt és a hajamnak sem olyan puha a fogása, mint előtte. A tengeri sós csodapermetnek ezek után inkább búcsút intettem.

Az új csodaszer

Nem sokáig maradtam hajápoló nélkül, néhány nappal ezelőtt a legújabb szépségápolási trendek és őrületek világát térképeztem fel, amikor rábukkantam Elena Doukas influenszer trükkjére. A Garrett Leight márka alapítója kapaszkodj meg, a pezsgőre esküszik! Jól olvastad, pezsgő. Elena minden nap permetez belőle a hajára, sőt néha még hajmosás után is beveti, amikor már majdnem szárazak a tincsei. Persze, jogosan merül fel benned a kérdés, hogy nem lesz-e ettől a hajának alkohol szaga? Erre is van egy megoldása: saját készítésű pezsgős hajpermetjébe még 2-3 cseppnyi illóolajat is hozzáad.

Egy próbát megér

A csodaszer, amire Elena esküszik otthon is könnyen elkészíthető. Nem lesz másra szükséged hozzá, mint:

    • egy üvegcsére
    • egy üveg pezsgőre
    • illóolajra (ő a narancsvirágot javasolja)

A DIY megoldás mellett már néhány márka kínálatában is találkozhatsz olyan pezsgős hajápoló termékekkel (például Cuvée), amik hasonló végeredményt ígérnek. Csak rajtad múlik, melyik verziót próbálod ki, de hadd emlékeztesselek arra, hogy egy üveg pezsgőt 1000-2000 forintért be tudsz szerezni. Szóval én biztos a ‚‚csináld magad’’ módszert választanám. Végül is mi a legrosszabb, ami történhet? Nem jön be és meg kell innom a maradék pezsgőt. Ugyan, történtek már velem rosszabb dolgok is az életben!

Marilyn Monroe Drinking GIF - Find & Share on GIPHY

Nyitókép: Guido Mieth/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: