Még mielőtt azt gondolnád, hogy ezek a receptek nem neked valók, ugyanis semmi kedved egy fél napot a konyhában tölteni, inkább görgess tovább!
A Michelin Guide hivatalos Instagram-oldalán, a #michelinguideathome keretein belül minden nap olyan, könnyen elkészíthető recepteket tesznek közzé, amiket híres, Michelin-csillagos séfek ajánlanak. A sort ki más nyitotta volna, mint a konyha ördöge, Gordon Ramsey, aki egy paradicsomos tésztával újra bebizonyította, hogy rajong az olasz ételekért.
A kezdeményezést természetesen a járványnak köszönhetjük, most, hogy az éttermek zárva tartanak, egyre többen ragadnak serpenyőt, és próbálnak összeütni valami finomat a családnak vagy maguknak. A Michelin Guide pedig ezen az úton szeretne támogatni minket az Instagram-oldalán található receptekkel. Ráadásul nemcsak séfek receptjeit tették közzé, hanem az anonimitást választó Michelin-ellenőrök is részt vesznek a kezdeményezésben. Borsóleves, narancsos süti, brownie és még jó pár finomság csak arra vár, hogy elkészítsük.
Az igazi, az utánozhatatlan, egyenesen Gordon Ramsay-től: Marinara szósz
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Hozzávalók:
- 2 konzerv hámozott paradicsom
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 nagy vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 bazsalikomlevél
- 1,5 dl vörösbor
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Egy lábasban, közepes hőfokon hevítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott hagymát, sózd és borsozd. 10-12 percig dinszteld a hagymát, míg aranybarna nem lesz. Ezután add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, de figyelj, nehogy megégjen! Add hozzá a bazsalikomot, és egy kevés chilit, ha szereted a csípőset. Jöhet a sűrített paradicsom, főzd a keveréket 3-5 percig. Csökkentsd a hőfokot és add hozzá a bort, forrald el a felesleges nedvességet további 3-5 percig. Végül add hozzá a konzerv paradicsomokat, és főzd a szószt 90 percig közepes hőfokon.
Egy kis párizsi sikk, Jean-François Rouquette-től: Zöld spárga gazpacho
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Hozzávalók:
- 500 gramm zöld spárga
- 2 db spárga a díszítéshez
- egy kis csokor tárkony
- 4 szelet kenyér
- friss szeletelt mandula
- egy-két evőkanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
Hámozd meg a spárgát, azaz egyszerűen csak törd le a fás szárát. Forralj fel egy liter vizet, adj hozzá egy kis sót, ezután tedd bele a spárgát és a tárkonyt majd főzd az egészet 15 percig. Figyelj arra, hogy a spárga álljon a fazékban, és a fejét ne lepje el a víz. Ha lejárt az idő dobd a spárgát jeges vízbe, hogy megőrizze a szép zöld színét és a roppanósságát. Két szál kivételével a többit dobd mixerbe fél deciliter főzővízzel és némi olívaolajjal. Ha kész a keverék, tedd hűtőbe. A kenyeret vágd kockákra, majd kevés olívaolajjal pirítsd meg egy forró serpenyőben. Ha a gazpacho lehűlt, tálald a kenyérdarabokkal, szeletelt mandulával és a maradék spárgával.
Sao Paolo legjobbja, a Michelin-csillagos Picchi étteremből: Tiramisu
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Hozzávalók:
- 1170 gramm mascarpone
- 150 gramm porcukor
- 250 gramm tejszín
- 9 tojássárgája
- 200 gramm eszpresszó
- 10 gramm konyak
- 2 csomag babapiskóta
- kakaópor
Elkészítés:
Keverd össze a tojást és a cukrot egy tálban, majd lassan add hozzá a mascarponét. Finoman egy spatulával keverd össze a krémet, közben figyelj arra, hogy ne essen szét. A konyakot és a kávét keverd össze, ebben áztasd meg a babapiskótát, majd egy tálban szépen fektesd egymás mellé a piskótákat. A mascarpone felét halmozd rá a piskótára, majd jöhet még egy sor piskóta és a maradék krém. 10-12 órára tedd be a hűtőbe, tálalás előtt pedig szórd meg a kakaóporral.
Forrás: insider.com
Nyitókép: Toni Anne Barson/GettyImages