Gordon Ramsay és más Michelin-csillagos séfek osztják meg kedvenc otthoni receptjeiket

Egyszerűek és nagyszerűek!

Még mielőtt azt gondolnád, hogy ezek a receptek nem neked valók, ugyanis semmi kedved egy fél napot a konyhában tölteni, inkább görgess tovább!

A Michelin Guide hivatalos Instagram-oldalán, a #michelinguideathome keretein belül minden nap olyan, könnyen elkészíthető recepteket tesznek közzé, amiket híres, Michelin-csillagos séfek ajánlanak. A sort ki más nyitotta volna, mint a konyha ördöge, Gordon Ramsey, aki egy paradicsomos tésztával újra bebizonyította, hogy rajong az olasz ételekért.

A kezdeményezést természetesen a járványnak köszönhetjük, most, hogy az éttermek zárva tartanak, egyre többen ragadnak serpenyőt, és próbálnak összeütni valami finomat a családnak vagy maguknak. A Michelin Guide pedig ezen az úton szeretne támogatni minket az Instagram-oldalán található receptekkel. Ráadásul nemcsak séfek receptjeit tették közzé, hanem az anonimitást választó Michelin-ellenőrök is részt vesznek a kezdeményezésben. Borsóleves, narancsos süti, brownie és még jó pár finomság csak arra vár, hogy elkészítsük.

Az igazi, az utánozhatatlan, egyenesen Gordon Ramsay-től: Marinara szósz

Hozzávalók: 

  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma 
  • 6 gerezd fokhagyma 
  • 6 bazsalikomlevél 
  • 1,5 dl vörösbor 
  • 3-4 evőkanál olívaolaj 
  • só, bors

Elkészítés: 

Egy lábasban, közepes hőfokon hevítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott hagymát, sózd és borsozd. 10-12 percig dinszteld a hagymát, míg aranybarna nem lesz. Ezután add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, de figyelj, nehogy megégjen! Add hozzá a bazsalikomot, és egy kevés chilit, ha szereted a csípőset. Jöhet a sűrített paradicsom, főzd a keveréket 3-5 percig. Csökkentsd a hőfokot és add hozzá a bort, forrald el a felesleges nedvességet további 3-5 percig. Végül add hozzá a konzerv paradicsomokat, és főzd a szószt 90 percig közepes hőfokon. 

Egy kis párizsi sikk, Jean-François Rouquette-től: Zöld spárga gazpacho

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. What better way to celebrate spring bursting to life and asparagus coming into season than with a glorious gaspacho? Chef Jean-Francois Rouquette, Head Chef at Pur’ — a one-star establishment in the MICHELIN Guide France 2020 — shares his favorite recipe for this light, flavorful, refreshing celebration of the simple asparagus. Measurement equivalents: 500g= 17.7 oz 5cl = 1.7 fl oz Thanks for the recipe @jeanfrancois_rouquette @parkhyattparis! Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

MICHELIN guide (official) (@michelinguide) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

  • 500 gramm zöld spárga
  • 2 db spárga a díszítéshez
  • egy kis csokor tárkony 
  • 4 szelet kenyér
  • friss szeletelt mandula 
  • egy-két evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Hámozd meg a spárgát, azaz egyszerűen csak törd le a fás szárát. Forralj fel egy liter vizet, adj hozzá egy kis sót, ezután tedd bele a spárgát és a tárkonyt majd főzd az egészet 15 percig. Figyelj arra, hogy a spárga álljon a fazékban, és a fejét ne lepje el a víz. Ha lejárt az idő dobd a spárgát jeges vízbe, hogy megőrizze a szép zöld színét és a roppanósságát. Két szál kivételével a többit dobd mixerbe fél deciliter főzővízzel és némi olívaolajjal. Ha kész a keverék, tedd hűtőbe. A kenyeret vágd kockákra, majd kevés olívaolajjal pirítsd meg egy forró serpenyőben. Ha a gazpacho lehűlt, tálald a kenyérdarabokkal, szeletelt mandulával és a maradék spárgával.

Sao Paolo legjobbja, a Michelin-csillagos Picchi étteremből: Tiramisu

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#MICHELINGUIDEATHOME presents homemade recipes, straight from your favorite chefs to your kitchen. Today’s recipe is a riff on an Italian classic beloved around the world: tiramisu. Pier Paolo Pichi, owner of @restaurantepicchi, a one-star establishment in the MICHELIN Guide São Paulo 2019, shares his take on the moist and decadent, cocoa powder-topped dessert —both the perfect homemade treat and a real showstopper to unveil for special occasions. Recipe serves up to 10. Measurement equivalents: 1170 gr= 41.27 oz (about 6 cups) 150 gr= 5.29 oz (10 tablespoons) 250 gr= 8.82 oz (about 1 cup) 200 gr= 7.05 oz (about 3/4 cups) 10 gr= 0.35 oz ( 2/3 tablespoons) Tip from the chef: make your tiramisu the day before and leave it overnight. The longer you wait, the greater the reward! Thanks for the recipe @pierpaolopicchi! 📸 : Gilberto Bronco & @cru.do Illustrations by @alice.vdw Share your version with us 👉 Tag @michelinguide and use #MICHELINGUIDEATHOME

MICHELIN guide (official) (@michelinguide) által megosztott bejegyzés,

Hozzávalók:

  • 1170 gramm mascarpone
  • 150 gramm porcukor
  • 250 gramm tejszín 
  • 9 tojássárgája 
  • 200 gramm eszpresszó
  • 10 gramm konyak
  • 2 csomag babapiskóta 
  • kakaópor

Elkészítés:

Keverd össze a tojást és a cukrot egy tálban, majd lassan add hozzá a mascarponét. Finoman egy spatulával keverd össze a krémet, közben figyelj arra, hogy ne essen szét. A konyakot és a kávét keverd össze, ebben áztasd meg a babapiskótát, majd egy tálban szépen fektesd egymás mellé a piskótákat. A mascarpone felét halmozd rá a piskótára, majd jöhet még egy sor piskóta és a maradék krém. 10-12 órára tedd be a hűtőbe, tálalás előtt pedig szórd meg a kakaóporral.

Forrás: insider.com
Nyitókép: Toni Anne Barson/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: