Vigyázz, ezek a tortácskák annyira finomak, hogy az álmaidban is kísérteni fognak! Nem utolsósorban percek alatt elkészítheted őket, közben pedig lesz időd foglalkozni a jóllakott vendégekkel.
Kedveskednél a vendégeknek, de a virslis falatkákon kívül nem jut más az eszedbe? Vegyél egy pillantást a következő receptre, ami simán lepipálja a klasszikus harapnivalókat! Ez a kecskesajtos, mézes, almás tortácska nemcsak mennyei finom, de az elkészítése után az ismerőseid igazi gourmet szakácsként tekintenek majd rád. Ráadásul percek alatt összedobhatod, így nem kell egész nap nap a konyhában szobroznod, hogy lenyűgözd a vendégsereget.

Hozzávalók:
- 75 g sózott vaj
- 1 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- ½ ág rozmaring, levelek eltávolítva és finoman aprítva
- 2 lap fagyasztott leveles tészta
- 1 teáskanál liszt
- 1 darab felvert tojás
- 200 g kecskesajt
- 1 evőkanál friss citromlé
- só
- fekete bors
- 4 darab édes alma
- szegfűbors
- 4 evőkanál méz
- 1 csokor mikro-lila bazsalikom
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és sütőpapírral bélelj ki egy nagyobb tepsit.
- Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, majd a vaj felét olvaszd fel benne. Add hozzá a hagymát és a rozmaringot, kavargasd körülbelül 5 percig, amíg a hagyma kicsit megbarnul. Ha kész, távolítsd el a tűzről a serpenyőt, és tedd félre.
- A már kiolvadt leveles tésztát terítsd ki enyhén lisztezett felületre, majd pogácsaszaggató segítségével vágj ki belőle 20 darab kört. Ha nincsen otthon ilyened, akkor egy vizespohár pereme mentén késsel vágd ki a köröket. Helyezd a tésztalapokat az előkészített sütőlapra, és villával finoman szurkáld át.
- Egy tálba tedd bele a kecskesajtot, öntesd rá a citromlevet, sózd, borsozd. Ezután egy villával nyomkodd össze a sajtot és keverd össze a hozzávalókat. Arra figyelj, hogy a kevergetés során a sajt kisebb-nagyobb darabokra essen szét!
- Kanalazz 1 evőkanál sajtkeveréket minden tésztadarabra, aztán vágd fel vékony szeletekre az almákat. Ha megvannak az almaszeletek, helyezd azokat is a sajtos keverék tetejére. Minden körre 2-3 szeletet tegyél!
- Végül olvaszd fel a maradék vajat és egy ecset segítségével kend át a kis torták tetejét. Szórj az egészre egy kevés szegfűborsot, és körülbelül 25-30 percen keresztül a sütőben süsd aranybarnára. Amikor a torták elkészültek, még melegen csorgass rájuk mézet, és fűszerezd bazsalikommal. Hidd el, az ínycsiklandó végeredménynek senki sem fog tudni ellenállni!
Nyitókép: tataks/iStock/Getty Images Plus