Előzménysorozat készül a Grease című musicalből

Hollywoodban láthatóan nem ismerik a Magyarországon már szállóigévé vált mondást, miszerint felmelegítve csak a töltött káposzta jó. Ugyanis újabb régi klasszikust szeretnének leporolni: ezúttal a Pomádé franchise-ot bővítenék tovább.

Nap mint nap olvashatunk arról, hogy Hollywood újabb sikersorozat vagy film folytatását tervezi, esetleg ismét leforgatnak egy mára klasszikussá vált alkotást: az Örömapa című romkomnak például immár a második remake-jén dolgoznak. (És még az is lehet, hogy több mint 30 év után megérkezik a Dirty Dancing harmadik része…) Úgyhogy biztosan nem lep meg, ha azt mondjuk, a lista tovább bővül, méghozzá a Grease musical előzménysorozatával!

Az 1978-ban debütáló Pomádé kultúrtörténeti jelentősége megkérdőjelezhetetlen, éppen ezért izgalmas, vajon hogyan tudják továbbvinni ezt az örökséget az alkotók. A tíz részes széria egyébként 4 évvel az eredeti film cselekménye előtt zajlik majd és a Grease: Rise of the Pink Ladies címet kapta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

John Travolta (@johntravolta) által megosztott bejegyzés

A sorozat sztorijáról egyelőre még nem lehet sokat tudni, de a hivatalos leírás szerint a Pink Ladies lányairól szól majd, akik a saját szabályaik szerint élték az életet, szórakoztak, erkölcsi pánikot váltottak ki és örökre megváltoztatták a Rydell High gimnáziumot – még mielőtt a T-Birds tagjai váltak volna a suli legmenőbb diákjaivá. A rózsaszín dzsekis csajokat a Pomádé musicalben Stockard Channing (Betty), Didi Conn (Frenchy), Dinah Manoff (Marty) és Jamie Donnelly (Jan) alakították, ám az új szériában értelemszerűen már nem őket láthatjuk tinilányokként.

Sőt, ha mindez nem lenne elég, állítólag még egy Grease előzményfilmet is kaphatunk a közeljövőben! A „Summer Lovin” címet viselő alkotás várhatóan Danny és Sandy körül forog majd, és a gimis éveiket mutatja be. Egyelőre egyik projekt szereplőit sem jelentették be, de mi máris kíváncsian várjuk, ezúttal milyen slágerekkel lepik meg a Pomádé-rajongókat.

Forrás: The Hollywood Reporter/Vanity Fair
Nyitókép: Paramount Pictures / Handout/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: