Sérülésveszély kiküszöbölve: így végezd helyesen ezt a 4 gyakorlatot! – videó

Napi 5 perc helyes testedzés

Nemcsak azért szükséges helyesen végezned a mozdulatokat, hogy ne sérülj le, hanem azért is, hogy alaposan megdolgoztasd a tested. Legyen értelme is az edzésnek, nem igaz?

Ahhoz, hogy kiküszöböld a sérülésveszély kockázatát, meg kell tanulnod helyesen végezni a gyakorlatokat. Ezért is tanácsos minden mozgásforma kipróbálása előtt konzultálnod egy edzővel, aki összeállít neked egy személyre szabott edzéstervet, és megtanítja, hogy mire figyelj oda. Így idővel már önállóan – akár otthon is – el tudod végezni a mozdulatokat.

Miközben fáradsz a testmozgás során, előfordulhat, hogy egyre kevésbé figyelsz oda arra, hogy jól végezd a gyakorlatokat – ilyenkor pedig fennáll a sérülés veszélye. Leginkább a magas intenzitású, intervall edzések során fordulhat elő, hogy a sprintszakaszban a maximumon akarsz teljesíteni, így kevésbé koncentrálsz a mozdulatok minőségére, és inkább arra törekszel, hogy még egy kör beleférjen az időkeretbe.

A gyorsaságnál viszont sokkal fontosabb, hogy helyesen eddz!

Nézd meg mai videónkat!

Ebben 4 népszerű gyakorlatot látsz, amelyek helyes és helytelen elvégzését mutatja be egy edző. Te is vétesz ilyen hibákat? Koncentrálj a mozdulatra, ne siess! A videóban a DO felirat felett a helyes, a DON’T felett pedig a helytelen gyakorlatvégzést láthatod.

https://www.instagram.com/p/BrOISfngLeI/

  1. A hegymászó: Ne told ki a feneked! Bár így könnyebb a gyakorlat, viszont egyáltalán nem hatásos, sőt, a derekadnak sem tesz jót. A vállad és a könyököd legyen egy vonalban.
  2. Plank: Ennél figyelj arra, hogy a feneked ne emelkedjen meg, de ne is engedd le. A fejed ne lógjon, tartsd a gerinceddel egy vonalban.
  3. Guggolások: A térded legyen a bokád felett, és álljon arra, amerre a lábfejed mutat.
  4. Fekvőtámasz: A szűkre zárt karokkal végzett gyakorlatok sokkal jobban edzik a tricepszed, ezért ne nyisd nagyra a támaszod, és ne lógasd a fejed.

 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: