Gyémánt aura manikűr: a tavasz igéző körömtrendje

A csillogás mindig is hozzátartozott a női hódítás kelléktárához, és egy szép manikűr méginkább vonzza a tekintetet. Idén tavasszal visszajönnek a feltűnő színű, látványos manikűrök, melyek közül is a leggyönyörűbb a "gyémánt aura".

Míg kezünk szimbolikus jelentése a felismeréssel, a kapcsolatainkkal és az ügyességgel fonódik össze, addig körmeink az agresszió eszközét, az életért folytatott küzdelmet szimbolizálják. A modern világban ez a jelentéstartalom egyre inkább átalakul, de azért az ősi minták még nem koptak ki teljesen. Például a körmeinket a mai napig az elsők között veszik szemügyre a férfiak. A félénk természetűekre a vörös vadmacskakörmök ijesztőleg hatnak, a bátrabbakat azonban mágikusan vonzzák. A körömtrendek folyamatos változásában azonban most egy olyan manikűr jött divatba, amely biztos, hogy mindenkit levesz majd a lábáról. Megtudhatod, milyen az, amikor a körmödnek saját aurája van.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Imarni (@imarninails) által megosztott bejegyzés

Ahogy a tél lassan véget ér, a sötét és matt körmök is elolvadnak a divat körforgásában. A tavasz beköszöntével újra szívünkbe költözik a fény, és ha elég bátor vagy, ez a körmeiden is megjelenhet. Az idei év óriási körömmániája ugyanis biztos, hogy a gyémánt aura manikűr lesz. De mit is kell erről a szemet gyönyörködtető körömdíszítésről tudni?

„Az aura köröm tulajdonképpen bármilyen színből készülhet. A lényege, hogy egy jól fedő matt alapot festünk a körömre úgy, hogy a közepe üres maradjon. Tehát csak a köröm széleit festjük körbe, majd a közepére felviszünk egy tetszőleges színű csillámos körömlakkot és összefolyatjuk a kettőt. A hatás elképesztő” – mondja a sztár műkörmös, Natalie Minerva, az aura körmök megalkotója.

A tavalyi MET gálán Hailey Bieber híres mázas fánk manikűrje hódított, és ezzel be is indította az igéző csillogás korszakát. Azóta már olyan körömtrendek villantak fel, mint a „csupasz csillogás”, a „bársonyköröm”, vagy a „galaktikus manikűr”. A nagy csillogás közepette pedig matt változatban már megjelentek az aurakörmök is. Csak idő kérdése volt, hogy mikor váltanak át csillogásba és kapja szárnyára őket a divat.

Hogyan készítsd el otthon?

Miss Sporty Check Matte körömlakk 930 Ft. makeup.hu Essie glitter glaze körömlakk 3970 Ft notino.hu My Nail fedőlakk 2700 Ft. marionnaud.hu

Az aurakörmöket kétféle változatban is elkészítheted. Szükséged lesz hozzá egy matt, egy csillámos vagy hologramos körömlakkra, valamint egy fedőrétegre. Vagy a külső ovális perem lesz a csillámos, vagy pedig a köröm belső része. Mindkettő rendkívül igéző hatású. Ha a csillogó körvonalú lakkozás tetszik, akkor először a körmeid közepére vidd fel ovális körben a matt alapú körömlakkot, és enyhe acetonos ecsettel árnyald el a széleit. Úgy, hogy legalább 3 miliméteres perem maradjon szabadon körben. Ha pedig a körmöd középső részét sikerült szépen elkészíteni, akkor jöhet köré az általad választott csillogó külső, a még festetlen körömperemre körbe. A tetejét egy topcoattal fedd le, és abban a pillanatban, ahogy a színek összeolvadnak, előtűnik az auraköröm. Az a jó, hogy ebben a divatban nem lehet elrontani semmit, mert akkor is nagyon extrán néz ki, ha nem teljesen a körmöd közepén van a matt rész, hanem egy kicsit oldalra csúszik. A csillogó lakk ugyanis szépen mindent kikorrigál. Mindenkinek gyönyörű aurát kívánunk!

Nyitókép: mikroman6 /Getty Images
Forrás: byrdie

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: