Tele van C-vitaminnal! Gyógyító karfiolleves a hideg napokra

Betegségre vagy annak megelőzésére is tökéletes

Hogy miért gyógyító ez a leves? Mert tele van értékes összetevőkkel, melyek támogatják a legyengült immunrendszered. Az influenzaszezon alatt kihagyhatatlan fogás!

Ez a remek növény gyulladáscsökkentő hatású, tele van C-vitaminnal, a belőle készült leves pedig átmelegíti a tested és a lelked egyaránt!

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. currypaszta
  • 2 ek. miso paszta
  • 3 cm gyömbér
  • 1 tk. kurkuma
  • 1 csipet frissen őrölt bors
  • 2 dl kókusztejszín
Tudtad?
A karfiol a keresztesvirágúak családjába tartozó, igen értékes növény. Sok benne a C-vitamin, a folát és az értékes fitovegyület. Tartalmaz ezen kívül káliumot, B6-vitamint, indolokat, továbbá egyéb, a rák ellen védelmet nyújtó vegyületeket is. Az egyik ilyen indol neve: indol-3-carbinol. Ez az anyag hozzájárul a mellek, a méh, a petefészek és a prosztata egészségéhez azáltal, hogy támogatja a hormonális egyensúly fenntartását.

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban melegíts vizet. Miközben a víz melegszik, pucold meg a karfiolt, szedd rózsáira, és mosd is meg. Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.
  2. Tedd a lobogó, forró vízbe a karfiolt, és add hozzá a gyömbért, a hagymát, a fokhagymát, a miso és currypasztát. Állítsd közepesre a hőfokot, és 30 percig fedő alatt főzd a levest.
  3. A 30 perc letelte után add hozzá a kurkumát és a borsot, vedd le a tűzről a fazekat, majd botmixerrel turmixold össze a keveréket. Tedd vissza a tűzhelyre a levest, majd add hozzá a kókusztejet. Keverj egy utolsót rajta, majd zárd el alatta a tűzhelyet.

 

Készen is van egy tápláló, kiadós leves, ami átmelegít a hideg, téli napokon!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)