Akkor is lehet gyönyörű a körmöd, ha nincs géllakkod! Itt egy remek példa!

A sötét színek a nyerők!

Akkor is lehet csodás a manikűröd, ha nem vagy rajongója a műkörmöknek, például a géllakknak. A természetes, szépen formázott körmeidet is hangsúlyozhatod például úgy, ahogy én tettem.

Imádom a sötét körmöket, egyik kedvencem a barna szín, viszont a házi manikűr az utóbbi időben kimaradt. Az ünnepek alatt nem utaztunk el sehová, csak a szűk család jött át hozzánk 28-a környékén, így addig egész kényelmesen elvoltam az otthoni, laza szerelésemben. Persze szenteste elegáns ruhára váltottam, de az esti filmnézésre már azt is pizsamára cseréltem.

A körmeimmel, a sminkemmel és a hajammal vajmi keveset törődtem. Belefért egy kis leeresztés év vége felé! Persze, nem hagytam el magam, de büszkém bevallom, hogy nem szárítottam be a frizurám minden reggel.

Ehhez a burgundi színhez mit szólsz?

Viszont elérkezett a szilveszter, az év utolsó bulijára pedig összekaptam magam. Meg is jött a kedvem a körömlakkozáshoz, de annyit válogattam a színek között, hogy már semmi időm nem maradt a festésre. Úgyhogy natúr körmökkel köszöntöttem az új esztendőt.

Ezen a héten viszont végre eldöntöttem, milyen manikűr lesz a nyerő. Ahogy mindig, most is saját magamnak formáztam és lakkoztam – ki nem állhatom a műkörmöt. Sötét színeket választottam, hiszen azok majdnem minden szetthez passzolnak. Előhúztam hát kedvenc barna lakkomat és annak párját, amelyben némi csillám is van. Ehhez persze fontos volt, hogy egységes, szépen reszelt körmök szolgálják az alapot.

A manikűr elkészítése:

  1. A sötét színeknél jobban kitűnnek a reszelési hibák, így a formára igazítás volt a legelső lépés. Picit visszavettem a körmöm hosszából, de ez csupán járulékos veszteség. A rövidebb köröm szerencsére nem törik olyan könnyen, mint a hosszú.
  2. Ezt követően felvittem a kedvenc körömápolómat, amelyet bele kell masszírozni a körömbe, valamint a körömágyba – így azt is táplálja. Évek óta használom, hetente-kéthetente legalább egyszer.
  3. Végül felkentem a kiválasztott színeket: sötétbarna és az enyhén csillogós párja. Utóbbi a gyűrűsujjamra került, és valóban csak egy leheletnyit ragyogott. Fedőlakkot nem használtam.
  4. Vártam kicsit, hogy száradjon a lakk, majd acetonos fültisztító pálcikával szedtem le a körömbőrre kenődött festéket.

A végeredmény ez lett:

Megnéztem, passzol-e a sapkámhoz a választott szín
Egy bögre kávé mellett is jól mutat a manikűr
A gyűrűsujj tényleg csak egy kicsit csillog, nem túl kirívó
A szerző tippje:
Miután kissé megszáradt a körömlakkod, mosd meg a kezed hideg vízzel. Így hamarabb megszilárdul a lakk, és tovább marad fenn a körmödön.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: