Gyönyörű, fekete bőrű színésznő alaktítja majd Arielt A kis hableány filmes adaptációjában

A Dumbó és az Oroszlánykirály nagysikerű megfilmesítése után, hamarosan Ariel, a Disney sellőjének történetét is láthatjuk a mozikban, amiben olyan hollywoodi hírességek tűnnek fel, mint Melissa McCarthy és Javier Bardem.

A Disney bővíti az élőszereplős remake-jeinek sorát, ezúttal sokak kedvencét, az 1989-ben bemutatott A kis hableány című rajzfilm adaptációjának forgatásán dolgoznak. Az új filmben Ariel szerepében Halle Bailey-t láthatjuk majd, Eric herceget Jonah Hauer-King alakítja, míg a gonosz Ursula bőrébe nem más, mint Melissa McCarthy bújik bele. A filmes adaptációban olyan híres színészek is feltűnnek majd, mint például Javier Bardem, Triton király szerepében.

A Disney Stúdió bejelentése szerint, a várva várt film bemutatójára 2023. május 26-ig várnunk kell. A hosszas várakozás oka az, hogy a forgatást 2019-ben kezdték, de közbeszólt a világjárvány. A produkcióban résztvevők biztonsága érdekében a munkálatokkal átmenetileg felhagytak, de januártól a munka beindult Londonban és Olaszországban, a forgatás főbb helyszínein.

Mesés szereposztás

„Nagyon szeretem Ursulát” – árulta el McCarthy korábban. „Tudom, hogy gonosz karakter, de mindig úgy voltam vele, hogy nagyon izgalmas lenne őt eljátszani.” Ariel szerepére a fiatal és tehetséges Bailey-t kérték fel, akiben megvan a szív, az ártatlanság és a gyönyörű énekhang ritka kombinációja, így tökéletes választásnak bizonyult az emberi világ után vágyakozó sellő megformálására. „Egy álmom vált valóra…” – írta a Twitteren Rob Marshall, a film rendezője, miután közleményében hírt adott a főszereplő kilétéről.

A kis hableányt fekete bőrű színésznő alakítja

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Halle (@hallebailey) által megosztott bejegyzés

„Úgy érzem, mintha álmodnék. Hálás vagyok és nem figyelek a negatív véleményekre” – nyilatkozta Bailey a Variety-nek, miután rasszista megjegyzések láttak napvilágot a szereplők bejelentését követően. „Úgy érzem, hogy ez a szerep valami sokkal nagyobb dolog, mint én, és gyönyörű lesz. Nagyon izgatott vagyok, hogy a részese lehetek.” A hableány két barátját, Ficánkát Jacob Tremblay (Mielőtt felébredek, 2016) és Hablatyot Awkwafina (Kőgazdag ázsiaiak, 2018) alakítják. A Ringat a víz című dalt pedig Daveed Diggs, énekes és színész szólaltatja meg, az aggodalmaskodó rák, Sebastian bőrébe bújva. A filmes adaptáció azonban tartogat egy meglepetést is, ugyanis Noma Dumezweni, a Tudhattad volna című minisorozat sztárja, egy eddig ismeretlen karakter bőrében tűnik fel a filmvásznon.

Amellett, hogy a filmben megszólalnak majd az eredeti rajzfilm klasszikus dallamai is, Manuel Miranda új zenéken is dolgozik, akinek ez a második Disney-projektje, miután 2016-ban Oscar-díjra jelölték Moana című művét. A Disney egyébként 2023-ra másik négy élőszereplős film bemutatását is tervezi, ami biztos jele annak, hogy a stúdió lendülete és sikere közel 100 éve töretlen.

Forrás: Elle
Nyitókép: Sajtóklub

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: