Ezeken a hazai helyeken te is lőnél egy fotót!

Húzd fel a sportcipőd, és vedd nyakadba az országot!

A „mesébe illő" táj megnevezést lassacskán lecserélhetjük az „Instagramra illő"-re! Összegyűjtöttünk 5 turistacsalogató úti célt, amiről mi biztosan készítenénk pár bombasztikus képet!

Szent István Bazilika

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest , Hungary (@budapest_hungary) által megosztott bejegyzés,

Az alapító királyunk tiszteletére elnevezett templom az egyik legkedveltebb budapesti látványosság a Budai Várnegyed és a Parlament mellett. Szinte biztos, hogy többen fotózzák kívülről, mint ahányan betérnek, pedig itt található az egyik legfontosabb magyar ereklye, a Szent Jobb. A kilátók szerelmeseinek kihagyhatatlan, hiszen a kupolából remek kilátás nyílik a főváros pazar épületeire.

Boldogkőváralja

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Annamária Juhász (@juhasz_annamaria) által megosztott bejegyzés,

Rajongsz a középkori várakért? Akkor Boldogkőváralját látnod kell! A Hernád völgyének peremén álló boldogkői vár Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik gyöngyszeme. A sziklanyelv végén elhelyezkedő megfigyelőbástya felé vezető úton lenyűgöző látvány tárul elénk: olyan érzés, mintha a végtelenbe tekintenénk. A lehengerlő látvány mellett a levegő tisztasága is üdítően hat. 

Bory-vár

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dorogi Bea (@belyatravels) által megosztott bejegyzés,

Ha már a váraknál tartunk, itt egy másik lélegzetelállító műalkotás. Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök nevéhez fűződik ez a mesébe illő, székesfehérvári palota. Saját maga tervezte az épületet, de időről időre eltért vázlataitól, és hagyta, hogy a fantáziája vezesse. A hagyomány szerint 40 nyáron át épült a vár, a kétkezi munkát is Bory végezte segítőivel. Az épületről készült képeket elnézve, a várat körülvevő kertben minden nő hercegnőnek érezheti magát. Romantikus programnak sem utolsó!

Bokodi-tó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?May 1st??‍?‍?‍?????????#bokod #bokoditó #family #happy #nice #nature #naturephotography #hungary #break #lovely #trip #friends #together

FUTUREAL (@futurealsportcouture) által megosztott bejegyzés,

Hallottál már erről a különleges úszó faluról? Ha Komárom megyében, Oroszlány közelében jársz, tegyél egy kitérőt, és fedezd fel ezt a rejtett csodát. A hely különlegessége, hogy hosszú stégeken juthatunk el a mesterséges Bokodi-hűtőtó partját díszítő, cölöpökre épített horgászházikókhoz. Ezek a kis kunyhók ugyan magántulajdonban vannak, de a parton bátran sétálhatunk. A romantika kedvelői imádni fogják a hely miliőjét. Érdemes megvárni a naplementét is, de arra készüljünk, hogy nyáron rengeteg szúnyoggal kell megosztanunk a látványt: tanácsos rovarriasztó spray-vel érkezni.

Csak óvatosan, ha kocsival mennél:
Van egy hátulütője is ennek a csodálatos vidéknek: igen rossz minőségi földút vezet a tóhoz. Indulás előtt mindenképp mérlegeld, hogy kibír-e egy rázós kalandot az autód.

Szentendre

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szentendre (@szentendreofficial) által megosztott bejegyzés,

Amint tavasszal kisüt a nap, tömegek özönlenek a Budapesttől csupán félórányi autóútra lévő takaros kis városba. Elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a Dunakanyar egyik legszebb települése Szentendre. Színes lampionjai, mesés skanzenje és macskaköves utcái sajátos, kissé mediterrán hangulatot kölcsönöznek neki. Ha kedvet kaptál egy hétvégi kiruccanáshoz, térj be a Fő térről nyíló sikátor rejtett lángosozójába, vagy egyél egy kézműves fagyit a vízparton ücsörögve.

Nyitókép: Barat Roland/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: