Nem tudod, milyen díszek kerüljenek a fádra idén? Nézd ezeket a gyönyörű fenyőket!

Napi 5 perc ünnepi készülődés

Mindig ugyanazok a díszek kerülnek fel a karácsonyfára? Ha már kezded unni, akkor ideje váltani! Ha még nincs ötleted, inspirálódj válogatásunkból!

Minden évben új díszek, új füzér és új csengő? Ezt nem engedheti meg magának mindenki. Viszont időnként mégis érdemes frissítened a dekort, hogy ne unj rá a saját karácsonyfádra. Inspirálódj másoktól, ha nincs hirtelen saját ötleted! A vintage stílusra szavazol? Maradsz a klasszikus piros-fehér kombinációnál? Esetleg szimpatikus számodra a túldíszített fa? Tedd le voksod amellett, amelyik a legjobban passzol az általad elképzelt karácsonyi hangulathoz!

Böngésztünk az Instagramon, hogy megnézzük, hogyan festenek a már feldíszített karácsonyfák. Rengeteg szuper ötletet találtunk, amelyeket megosztunk most veled is. Vegyesek a díszek, valahol maradt a klasszikus vonal, más helyen viszont rendkívül modern elgondolással találkoztunk.

Arany-ezüst kombináció és kutyusok:

https://www.instagram.com/p/BrnTSGdlpJz/

A hagyományos piros-ezüst díszítés:

https://www.instagram.com/p/BrnTLPignBR/

Itt nem a klasszikus, gömb alakú díszek dominálnak:

https://www.instagram.com/p/BrnTI5Nn6qd/

Bejön a túlzsúfolt fa? Nézd, ezen alig férnek el a díszek!

https://www.instagram.com/p/BrnTH5kl5mP/

Mit szólsz a fehér műfenyőhöz? Kék és ezüst díszek ékesítik leginkább:

https://www.instagram.com/p/BrnTHWLlmAq/

A vintage karácsonyfánál a visszafogott színek dominálnak, mint például a bronzos és a rosegold árnyalat:

https://www.instagram.com/p/BrnSr1VHxBo/

Rengeteg stílus közül választhatsz, viszont ezeket csak inspirációként kezeld! A saját fádon olyan díszek legyenek, amelyek egyedi hangulatot teremtenek. Remek ötlet, ha a családoddal közösen választjátok ki az idei dekorációt. Legyen mindenkinek egy saját gömbje a fán, amelyet akár saját kezűleg is elkészíthettek. Egy szépen díszített fa az ünnep éke lehet, képes megteremti az áhított, karácsonyi hangulatot.

Az örök kérdés: műfenyő vagy igazi?

Rengeteg érv szól mindkettő mellett. A tűlevelek bizony szúrnak, ezért a kisgyerekes szülők gyakran döntenek a műfenyő mellett. Ennek a hátulütője, hogy nincs olyan kellemesen erdei illata, mint egy igazi fenyőnek. Ha a környezetvédelmi szempontokat tartod szem előtt, akkor tudnod kell, hogy a karácsonyfának szánt fenyőket kifejezetten erre a célra ültetik és nevelik. Az itthon eladott fenyőfák jelentős része belföldről származik, így a szállításuk során jelentősen kevesebb üzemanyag kerül felhasználásra, mint a javarészt Kínából származó műfenyők esetében. Ha mégis sajnálod a fenyőfákat, akkor megoldás lehet a cserepes fenyő, amelyet vízkereszt után elajándékozhatsz, vagy ha kertes házban élsz, el is ültetheted.

Ha mégis a műfenyő mellett teszed le a voksod, akkor a fenyőillatot illatosítóval vagy illatgyertyákkal is megteremtheted. Sajnos ezek többségének azért messziről sincs olyan illata, mint a valódi ezüstfenyőnek. Viszont a műfenyővel energiát és pénzt is spórolsz: nem kell naponta porszívózni a tűleveleket, magát a fát pedig csak egyszer kell megvenned, utána évekig használhatod. Sokaknál a valódi, hagyományos karácsonyt csak az igazi fenyő teremti meg, de mindenki mást preferál.

WooHoo-tipp:
Ki mondta, hogy örökérvényű döntést kell hoznod ez ügyben? A változatosság gyönyörködtet: egyik évben műfenyőt, másik évben igazit állíts. Így lesz, hogy többet kell porszívóznod, a következő évben viszont nem kell fenyő után kutatnod, csak előveszed a műfád a szekrényből. Ne bonyolítsd túl az életed, dönts a lehetőségeid, valamint az aktuális kedved szerint!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: