Rajtad kifognak a gyufaszálak? Itt egy klasszikus fejtörő a hétvégére!

Vedd le a szemetet a lapátról!

Készen állsz a kihívásra? Csak pár perc, négy gyufaszál és egy apró érme vagy egy papírgalacsin kell hozzá.

Néhány gyufaszál is képes egész jól megtornáztatni az elmédet. Az alábbi képen láthatod mai fejtörőnket, amely egy hagyományos gyufaszálas rejtvény. Ennek rengeteg változata létezik. Például a trükkös matematikai példák. Ebben a feladványban viszont most egy képzeletbeli szemeteslapátról kell levarázsolnod egy érmét – amit akár tekinthetünk papírgalacsinnak is. Fogadd el a kihívást, és vágj bele!

Amire szükséged lesz:

  • 4 darab gyufaszál
  • 1 apró pénzérme vagy 1 papírgalacsin

Rakd ki a gyufaszálakat ebben az alakzatban:

A feladvány:

Helyezz át úgy két gyufaszálat, hogy lekerüljön a szemét a lapátról. Figyelned kell arra is, hogy a lapát megőrizze az alakját, a galacsint és a másik két gyufaszálat pedig nem mozdíthatod el. Egyszerűbb, ha kirakod magad elé az alakzatot, és úgy próbálkozol. A gyufaszál csúsztatása, eltolása is mozdításnak számít!

Gondolkodj, és pakolgasd a gyufaszálakat! Próbáld meg elképzelni a lehetséges variációkat! Lehet, hogy a végén a véletlennek köszönheted majd a sikert.

A megoldás:

Sikerrel jártál?

Amíg gondolkodtál a helyes alakzaton, kreatív megoldásokat kerestél. Ez eltér attól a monoton munkafolyamattól, amit általában a hétköznapokban végzünk. Azzal, hogy az elmédet különféle feladatok megoldásával edzed, javítod a logikus gondolkodásod és a problémamegoldó készséged.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: