Ha a rendezettség rendezetlenséggel párosul: egy apartman, ami igazán nekünk való

Így fest a bohém minimalizmus

A játékos stílus és a szigorú minimalista vonal szerelméből igazán csodás végeredmény született - ez a német lakás a bohém minimalizmus tökéletes megtestesítője.

A stílusok keveredésének művészete

Fotó: Anna Schmitz

A Kölnben található kis lakásban a vintage, a bohém és a skandináv stílus jegyeit is felfedezhetjük. A különböző trendek mixelésének köszönhetően igazi időutazásban lehet részünk. Az étkező bejáratánál található retró szekrény, az ablak feletti stukkó díszítés, valamint a vintage képekkel ékesített tároló garantálja a nosztalgikus hangulatot. Ezzel szemben a monokróm színek és a letisztult bútorok modern jegyeket hordoznak, amit a rengeteg növény és fal mellett lógó izzósor tesz igazán játékossá. A félig pasztell színűre festett képek nem tudjuk, melyik stílusba sorolhatók, de imádjuk őket.

Egyszerű, de cseppet sem unalmas

Fotó: Anna Schmitz

A lakásban a fehér és a szürke mellett a kék, valamint a zöld különböző árnyalatai bukkannak fel. A monokróm színeket és a skandináv stílusra jellemző szigorúságot bohém elemekkel törik meg, például különleges textúrájú bútorokkal, nyers fával és raffiával. Természetesen egy kisebb dzsungel a nappaliból sem hiányozhat.

Tárolásból jeles

Fotó: Anna Schmitz

A skandináv és a feltörekvő japán minimalizmus követőiről is elmondhatjuk, tudják, hogyan kell a kis terekből a legtöbbet kihozni. Ennek kulcsa egy jól megtervezett tárolórendszer, amit a német lakásban a konyhában és a gardróbban is remekül alkalmaztak. A minimalista vonal ezekben a helyiségben sem egyeduralkodó, hiszen jó pár részlet eklektikussá teszi az összképet. A konyhában az organikus mintával díszített csempe, a gardróbban pedig egy-két növény, a szőnyeg és a fonott kosarak adják meg az egész lakást átjáró egyedi atmoszférát.

Egy kis pasztell és keleti művészet a hálóban

Fotó: Anna Schmitz

Amíg a lakás többi szobájára a kék és a zöld sötétebb árnyalatai jellemzőek, addig a hálóban ezek a színek csak egyetlen bútoron és néhány párnán köszönnek vissza. Itt a skandináv stílus csak néhol jelenik meg, hiszen inkább a bohém kiegészítők és alapanyagok dominálnak. Az ágy mögötti pasztell zöld fal, a fonott szék és a lámpabura adja meg a hangulatos enteriőr alapját, amibe egy csipetnyi keleti életérzést is csempésztek egy, a japán művészetre emlékeztető fali képpel.

Nyitókép: Anna Schmitz
(www.apartmenttherapy.com)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: