Ha arról álmodsz, hogy elveszíted a foga(i)d, akkor a kommunikációdon kell javítanod

Gondoltad volna?

Ha álmodban valamilyen különös dolog történik a fogaiddal, annak mélyebb jelentése van, mint gondolnád. A fogaiddal - akárcsak a száddal, a nyelveddel vagy a torkoddal - kapcsolatos álmok azt üzenik, valami gond volt azzal amit, vagy ahogyan mondtál.

Éppen egy fontos előadást tartasz és a gondosan elkészített prezentációd mutatod be. Minden szem rád szegeződik, majd hirtelen azt veszed észre, hogy a fogaid egyik pillanatról a másik elkezdenek kihullani. Ezután felébredsz, gyorsan leellenőrzöd, mindegyik a helyén van-e és realizálod, hogy az egész csak egy álom volt. Ha veled is előfordult már, hogy ehhez hasonló furcsa álomból riadtál fel, akkor tudod, milyen kellemetlen érzés fogott el közben. De azon elgondolkodtál utána, hogy vajon mit jelenthetett ez? Ha megfejted, miért jelentkeznek ezek az álmok, akkor segíthetnek abban, hogy rávezessenek, hol akad valamilyen hiba a kommunikációdban. Nézzünk, néhány gyakoribb esetet!

Ha eltörik, majd kiesik a fogad:

Ez a fajta álom akkor jellemző, ha egy vita után nem vagy azzal elégedett, ahogy a saját álláspontodról próbáltál másokat meggyőzni. Lehet, hogy nem elég pontosan magyaráztál vagy egyszerűen nem voltak elég erős érveid. Tehát a mondandódban apró rések voltak, amik megkérdőjelezhetővé tették az igazad – ezek az apró repedések szimbolizálják a fogak töredezését.

Ha a fogaid sorban kezdenek kihullani:

Amikor álmodban a fogaid szépen lassan, egymás után potyognak ki, akkor valószínűleg valami olyasmit mondtál, amit legszívesebben visszaszívnál. Ez lehet valami, amit nem gondoltál végig, csak gyorsan rávágtad a választ vagy egy titok, egy pletyka, amit jobb lett volna megtartanod magadnak. Lehet, hogy észre sem vetted, hogy előbb járt a szád, mint az eszed, de az álmod emlékeztet rá, hogy olyan mondatok hagyták el a szádat, amiknek nem kellett volna.

Ha az összes egyszerre esik ki:

Ez a típusú álom akkor jellemző, ha úgy érzed egyszerre túl sok vagy túl nagy információt osztottál meg másokkal. Ha szeretsz sokat beszélni, akkor lehet, hogy már neked is volt hasonló álmod – ez egy apró figyelmeztetés, hogy néha egy kicsit érdemes visszafognod magad.

Ha csak néhány fogad esett ki:

Az előző eset ellentéte, ha csak néhány fogad veszíted el az álmodban. Ez ugyanis arra utal, hogy néhány információt nem árultál el, hanem inkább magadban tartottál. Ha csak félig mondtál igazat vagy nem mesélted el az egész történetet és emiatt egy kis bűntudatod van, akkor jelentkezhet éjszaka ez az álom.

Ha 1-2 fogad kivételével az összes kihullott:

Hirtelen felindulásból olyat mondtál, amivel kellemetlen helyzetbe hoztad magad? Ha úgy érzed, a szavaid miatt elvesztetted mások tiszteletét és csak egy kis méltóságot sikerült megőrizned, akkor törhet rád ez a fajta különös álom.

Ha a fogad egy apró érintés hatására esik ki:

Csak éppen hozzáértél, mégis kipottyant a fogad? Ez arra utal, hogy a való életben egy apró külső tényező hatására árultál el olyan információt, amit magadtól nem tettél volna meg. Lehet, hogy egy barátod említett valamit, amit nem kellett volna másnak megtudnia, de amikor valaki felhozta a témát, akkor kicsúszott a szádon. Ezt szimbolizálja az apró érintés, amit az egyik fogad bánt az álmodban.

Ha lepattog a fogaid vége, de nem esnek ki:

Ez a fajta álom abba a csoportba tartozik, ami akkor jelentkezik, ha néhány információt magadban tartottál. Nagyon hasonló az első példához, de ebben az esetben nem hullanak ki a fogaid. Akkor jellemző, ha nem egy vita után, hanem egyszerű társalgást követően érzed azt, hogy nem magyaráztál el valamit elég pontosan vagy részletesen. Ezért a beszélgetőpartnered nem értette meg teljesen, amit mondani akartál. Valamint ez akkor is előfordulhat, ha egy beosztottaddal vagy egy munkatársaddal próbáltál ismertetni egy feladatot, de utólag döbbentél rá, hogy másképp kellett volna.

Ha elferdülnek a fogaid és egymást lökik ki a szádból:

Ebben az esetben az álom a megjelenéseddel áll kapcsolatban – hiszen ezt a fajta fogvesztést az álmodban úgy veszed észre, hogy a tükörbe nézel és magadat vizsgálod. Mikor fordulhat ez elő? Ha a való életben valami olyasmit mondtál, ami megváltoztathatta mások véleményét rólad – tehát, már másképp néznek rád és ez téged aggodalommal tölt el. Valamint a görbe fogak a hazugságokra is utalhatnak.

Ha feketévé válnak, elhalnak és ezért esnek ki:

Ha a fogaid állapota rohamosan romlik az álmodban, majd végül elveszted őket annak két indoka is lehet. Az első, hogy az elmúlt napokban folyamatosan egy olyan témáról kellett beszélned, amiből már eleged van és feleslegesnek tartod. A másik magyarázat az lehet, hogy valakiről olyan infót árultál el, amit illetlenség és ezt utólag megbántad.

Ha kiestek a fogaid és tele volt velük a szád:

Ez a nagyon különös álom akkor jellemző, ha valami már régóta nyomja a lelked és már nagyon szívesen elmondanád valakinek, de még nem tetted meg. Az álom azt jelképezi, hogy már nagyon közel állsz ahhoz, hogy végre megszabadulj ettől a tehertől, de még nem volt rá lehetőséged vagy nem gyűjtöttél hozzá elég bátorságot.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: