Ha eddig még nem készítettél házi frissítőket, ezeket látva, tuti, belefogsz!

Ha már unod a vizet: fűszerezd!

Kezdhetnénk mi is azzal, hogy nyáron még fontosabb a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás... De ehelyett inkább megmutatjuk, mi hogyan dobjuk fel az unalmas csapvizet. 3 briliáns recept következik!

Mindenekelőtt leszögezném, én a víz pártján állok. Nem vásárolok üdítőt, ha vendégek érkeznek hozzám, akkor vagy a házi készítésű szörpömmel kínálom őket, vagy gyorsan bekeverek egy kancsó ízesített vizet. Ilyenkor nem variálok sokat, fogom a kezem ügyébe kerülő zöldfűszert házasítom egy adag gyümölccsel és voilá, kész is a nagyvilági(nak tűnő) itókám. Ezúttal a három kedvenc kombinációmat hoztam el nektek.

A felvágós: grapefruit + rózsaszirom

Fotó: Rimma Bondarenko/Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3-5 pohár víz
  • 1 grapefruit
  • 1 maréknyi rózsaszirom

Elkészítés:

Mosd meg a grapefruitot, majd ízlés szerint darabold vagy szeleteld fel. Tedd kancsóba, majd eressz rá vizet. A rózsaszirmokat finoman törd össze, majd add hozzá a vízhez.

A csábító: narancs + rozmaring

Fotó: Katerinina/Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3-5 pohár víz
  • 1 narancs
  • 4-5 szál rozmaring

Elkészítés:

Vágd fel vékony szeletekre a narancsot, tedd egy kancsó aljába, önts rá vizet, majd egy kanál segítségével keverj rajta egyet. A rozmaringot mosd meg, a két kezed között dörzsöld össze a szálakat, végül dobd a vízbe a narancsok mellé.

A magabiztos: uborka + menta

Fotó: Seva_blsv/Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3-5 pohár szénsavas víz
  • 1 kígyóuborka
  • 1 nagy csokor menta
  • 1 citrom

Elkészítés:

Mosd meg a hozzávalókat. A citromot szeleteld fel. A mentát egy koktélkeverővel kicsit törd meg, hogy felszabaduljanak az aromák. Az uborkából egy zöldséghámozó segítségével készíts vékony szeleteket. Keverd össze az elemeket, hagyd 10 percet állni, és kész is.

Nyitókép: Katerinina/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked: