Ha egy jó nápolyi pizzát ennél: megújult a 10 éves Vintage Garden

Igazi dolce vita-hangulat vár Budapest szívében, ahol csodás miliőben fogyaszthatod el a hamisítatlan olasz fogásokat.

Romantikus virágfal, gyönyörű zongora vagy épp hangulatos karácsonyi díszek előtt pózoló emberek, esetleg Mila Kunis budapesti szülinapja ugrik be róluk? Biztos vagyok benne, hogy ha még nem is jártál személyesen a Vintage Gardenben, a közösségi médiában már biztosan belebotlottál a szebbnél szebb, ott készült fotókba. Az idén 10. születésnapját ünneplő étterem azonban jóval több egy impozáns díszletnél.

„Sok titka van ennek a tíz évnek, az egyik biztosan az atmoszféra” – mondja Házi Döme, a Vintage Garden tulajdonosa. S valóban, a Budapest szívében található étterem nyitható tetős, belső kerthelységében egész évben valahogy távolinak érezzük a belvárosi benzingőzös utcák zaját. Ami már kevésbé mutatkozik meg a fotókon, hogy kiváló konyha áll a hangulatos díszletek mögött. – „Azért tíz év alatt sok nehézség is ért bennünket, nem volt könnyű talpon maradni. Gondolok itt akár a Covidra, a munkaerőhiányra, az inflációra – nagyon sok olyan dolog történt, ami a vendéglátást tépázta. De valahogy mindig össze tudtuk tartani a csapatot, ha pedig meg kellett újulni, behoztunk olyan embereket, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi.“ 

Igazi nápolyi pizza Budapesten

A megújulás jegyében pedig az első iksz után a mediterrán vidék felé fordították tekintetüket, s egy teljes ráncfelvarráson esett át az étterem. A reggeli kínálatot all-day brunchra bővítették, így délután háromkor is bátran megreggelizhetünk a Vintage-ben, akár egy átmulatott szombat éjszaka után is. Az à la carte étlap pedig márciustól az olasz konyha legkiválóbb fogásait hozza el a vendégeknek: a bruschettától a nápolyi pizzán át az izgalmas mediterrán salátákig. Az igazi dolce vitát pedig alkalmanként élő zenével is átélhetjük.

„Úgy éreztük, hogy a 10 éves születésnapra valami nagy dologgal kell előrukkolnunk, szerettünk volna megújulni. Az olasz konyha mindig is a szívünk csücske volt, az a szenvedély, az étkezéshez való hozzáállás, a hangulat, ami az ő gasztronómiájukban egybeolvad, azzal én abszolút tudok azonosulni – árulta el Döme, aki hozzátette, óriási munka volt mindebben. – Miután novemberben eldöntöttük, hogy olasz étteremként szeretnénk továbbmenni, a következő fél évet azzal töltöttük, hogy a lehető legjobban körbejárjuk a dolgot. Többször voltunk Olaszországban, onnan hoztuk a kemencét, a lisztet, kipróbáltuk a helyi éttermeket, beszélgettünk sok pizza- és tésztaszakemberrel. Tudtuk, hogy a jó alapanyag, a jó technológia és a jó ember is legalább annyira fontos a sikerhez. Nem akartunk kapkodni, bízunk benne, hogy ez tetszik is majd az embereknek.“

A hamisítatlan nápolyi pizza mellé pedig olasz kávé és olasz desszert is dukál. Erről pedig már a Vintage Garden „kistesója“, a szomszédban található The Sweets gondoskodik, ahol saját főzésű olasz fagyik, torták és kávékülönlegességek várják a betérőket. Ezzel az új projekttel pedig, remélik, még tíz évet aláírtak a magyar vendéglátásban. „Mi szívből csináljuk ezt az egészet és éppen ezért szeretnénk a következő tíz évben is itt lenni.“

Nyitókép: Vintage Garden

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: