„Ha ez a ruhadarab mesélni tudna…”- Istvánffy Emma és a nagyi blúza

#SecondHandSeptember, avagy kincsek másodkézből

Legújabb „Ha ez a ruhadarab mesélni tudna...” című sorozatunkban ismert emberek kedvenc second hand ruháit és a mögöttük rejlő történeteket mutatjuk be nektek. Az első részben Istvánffy Emma mesélt.

Legtöbbünk gardróbjában akad egy-két olyan ruhadarab, amitől nem tudunk búcsút venni annak ellenére sem, hogy szakadt, foltos vagy kicsi ránk. A hozzájuk kötődő emlékek egyszerűen lehetetlenné teszik, hogy végleg megváljunk tőlük. Emily Spivack Worn Stories című könyvében pontosan ilyen ruhákkal és kiegészítőkkel találkozhatunk. Ismert személyek és hétköznapi emberek mutatják be a szívükhöz legközelebb álló ruhadarabjukat és elmesélik a hozzá kapcsolódó felejthetetlen történetüket. Az oldalak lapozgatása közben Greta Gerwig, Marina Abramovic, Cynthia Rowley, Matt Wolf és Rosanne Cash megható sztoriját is elolvashatjuk. 

A Second Hand September apropójából ebben a hónapban nálunk is nagy szerephez jutnak a másodkézből beszerzett ruhák. A turkálóban vásárolt és az örökölt kincsek mögött rejlő történetek eszünkbe juttatják, hogy az eszmei értéknél semmi sem fontosabb. Emily Spivack könyve arra bátorított minket, hogy mi is ilyen sztorik után kutassunk. Legújabb „Ha ez a ruhadarab mesélni tudna…” című sorozatunkban híres személyeket és ismert véleményvezéreket kérdezünk kedvenc second hand ruhadarabjaikról.

Elsőként Istvánffy Emmát kerestük fel, hiszen ha valaki otthon van a second hand világában, akkor ő biztosan. Már 11 évesen elindította saját oldalát, majd az iEmma Fashion az egyik leglátogatottabb hazai divatbloggá vált és az egész ország megismerte a nevét. A kismillió kommersz Youtube-csatornával ellentétben Emma odalán nem találhatunk egy újabb „csodás” fast fashion haul videót, viszont rengeteg más értékes tartalommal készül nekünk. A külföldi továbbtanulással kapcsolatban első kézből kaphatunk fontos információkat és tanácsokat, hiszen Emma a londoni Westminsteri Egyetem hallgatója. Emellett a környezetvédelem és a second hand témák is újra-újra felbukkannak a videói között. 

Ha ez a ruhadarab mesélni tudna…: a pliszírozott blúz

Emma egyik kedvence a nagymamájától örökölt pliszírozott blúz:

A nagymamámé volt, ezért nagyon kedves számomra, hiszen rengeteg szép emlékem fűződik hozzá abból az időből, amikor még ő viselte. A kedvenc családi fotóimon is ezt viseli, szóval sok fontos pillanatnak volt fontos szereplője az ing. Amikor a szekrényét pakolgattuk, megtaláltam és rögtön le is csaptam rá, mert mindig is imádtam ezt a darabot. Így lett végül az enyém. Neki is csodásan állt, és szerencsére rám is pont jó a méret. A színéért és az anyagáért is odáig vagyok, még télen is szívesen hordom, olyankor aláveszek egy hosszú ujjú pólót.

A másik kedvencem a képen látható kendő – ezt egy londoni turkálóban találtam, mindössze 2 font volt. Rengeteget hordom, már lassan két éve az enyém, de csak most jöttem rá, hogy ez egy Philippe Venet sál – eddig valamiért elkerülte a figyelmemet a márkajelzés…

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: