Figyeld a jeleket! Ha a következők igazak rátok, akkor egy nagyra nőtt gyerek a párod

Előfordulhat, hogy a párkapcsolatod inkább emlékeztet egy anya-gyerek viszonyra, mint két felnőtt kötelékére. Ez a 15 jel erről árulkodik.

Rengeteg vicc szól arról, hogy a nőnek a legtöbb törődést igénylő gyereke valójában a férje. Ezeken jót nevetünk, de ha belegondolunk sajnos van igazságtartam mögöttük. Már rég meghaladtuk azokat az időket, amikor a férfi volt a kizárólagos kenyérkereső és a nő dolga a gyerekekre és házimunkára korlátozódott. Ma már sokkal inkább úgy néz ki egy átlagos család élete, hogy a nő ugyanúgy dolgozik, mint a férfi csak mellette vezeti a háztartást és neveli a gyerekeket is. Miközben a férfi továbbra se veszi ki teljes mértékben a részét a partneri és szülői szerepek gyakorlásából. Tisztelet a kivételnek és szerencsére mostanra sok ellenpéldát és lelkiismeretes édesapát is látunk, de még mindig akadnak olyanok, akik megrekedtek és sokkal inkább hasonlítanak egy nagy igényű gyerekre, mint egy érett társra.

férfi játszik
Fotó: Bicho_raro/ Getty Images

Szerelem… na de így?

A nők túl nagy árat fizetnek egy ilyen kapcsolatban. Nemcsak arról van szó, hogy az egyenlőtlen feladatmegosztás miatt leterheltek és elcsigázottak lehetnek, hanem a romantikus kapcsolat alapjait kezdi ki a gyermeteg partnerről való folyamatos gondoskodás. Az egyik legfontosabb képesség veszik így ki a rendszerből, mégpedig, hogy a nő fel tudjon nézni a férfira. Hogyan is tudna olyasvalakire, aki után naponta többször összeszedi a koszos zoknikat és akire nem számíthat?

A gyerek szerepben ragadt férfi után vágyakozni se lehet igazán, ezért a szexuális életre is komoly hatást gyakorol, ha nem kiegyenlítettek az erőviszonyok.

A kutatások szerint alacsony vággyal társul, ha a férfi halogatja a felnövést. Így egy idő után tényleg megerősödik a mesterséges anya-gyerek szerep, a szexualitás pedig tabu lesz.

Fullasztó a kapcsolat, de elképzelhetetlen a búcsú

Számtalan nőt hallunk panaszkodni arról, hogy a fentebb említett férfiak mellett nem boldogok, gyakorlatilag csak egy plusz nyűg a hátukon a kapcsolat. Mégsem képesek búcsút mondani neki. Hogy mi lehet a magyarázat? Éppen ez a felborult egység kuszálja össze a szálakat. Ugyanis egy anya nem dobhatja ki a „gyerekét”. A gondoskodás, ami minden nő természetéhez hozzátartozik, végül odaláncol a férfi mellé, mert azt érezhetjük, hogy nélkülünk nem boldogulna. Valahol mélyen pedig abban reménykedünk, hogy ha lassabban is, de egyszer csak felnő és akkor méltó társként lesz mellettünk.

15 dolog, amiről ordít, hogy egy nagy gyerekkel osztod meg az életed:

 1. A párod más férfiak társaságában igyekszik mindenkit túlszárnyalni, úgy érzi bizonyítania kell.
 2. Nem vállal felelősséget. A hibáit nem ismeri el, helyette mindig bűnbakot keres.
 3. Egocentrikus nézőpontja van. Kizárólag az ő igényei számítanak.
 4. Rendkívül szigorú erkölcsei és elvei vannak, ha ezekre hivatkozva meg tud úszni valamit. Mindig kitalál valamit, hogy kihúzza magát a feladatok alól.
 5. A saját gyerekeivel töltött időt bébiszitterkedésnek éli meg. Úgy tekint rá, mintha szívesség lenne.
 6. Nincs önkontrollja. A tányérok összetörése és a nagy jelenetek rendezése csak az első csepp a pohárban.
 7. Nem tanulja meg, hogyan kell elvégezni az alapvető háztartási feladatokat, mint a mosás, mosogatás stb. Ha ki is mondja, hogy nem hajlandó megtanulni ezeket a dolgokat, az egyértelműen mutatja, hogy anyukát keres, nem pedig partnert.
 8. Szomjazza a figyelmedet és irigyli ezt másoktól. Akár a gyerekektől, vagy a háziállatoktól.
 9. Egyfolytában lesned kell, hogy mikor kerül bajba, vagy mit felejt el.
 10. Kerüli a komoly beszélgetéseket és gyenge a jövőképe.
 11. Nem viseli jól a kritikát.
 12. Retteg az elköteleződéstől. A házasság, gyerekvállalás vagy házépítés számára komoly stresszt jelent.
 13. Rád van utalva. Nem vesz tiszta ruhát, ha te nem készíted elő, vagy nem eszik, ha nincsen kiszolgálva.
 14. Noszogatnod kell, hogy döntést hozzon.
 15. Annyira passzív, hogy neked mindenben dominánssá kell válnod.

Nyitókép: Jamie Grill / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: