Ha már úgyis otthonról dolgozol, mért ne tennéd Barbadosról?

A kis szigetállam úgy döntött, homokos tengerpartjaira csábítja a vírus alatt távmunkára kényszerült dolgozókat.

Az ország vezetése hivatalosan a hónap elején jelentette be, hogy különleges ajánlatot tesz, és bevezet egy olyan pecsétet, amit, ha belenyomnak az útlevelünkbe, nem kevesebb, mint egy évig tartózkodhatunk náluk home office-ban, függetlenül attól, hol van bejelentett állásunk. Korábban maximum fél év volt a vízum nélkül eltölthető idő a szigeten. 

barbados
Fotó: Roberto Moiola/Sysaworld/Getty Images

Ahogyan a világ nagyobb részét, úgy Barbadost is érinti az utazási szokások megváltozása, ami a COVID-19 megjelenése miatt alakult át, így részben ettől a lehetőségtől várják, hogy újraéledjen a turizmus és az emberek újra célba vegyék az országot. Mia Amor Mottely miniszterelnök elmondta, hogy a szigetre általában rövidebb távra utaznak az emberek, legfeljebb 2-3 hétre, de ritka, hogy hónapokig maradnak. Éppen ezért lenne szükséges erősíteni a hosszabb távú utazások oldalát. „Elértünk egy olyan pontot, amikor a rövid távú utazások már nem elegendők ahhoz, hogy helyreállítsuk az ország turizmusát. Ezért felkínáljuk a lehetőséget, hogy a vállalkozók és a kötetlenebb munkarendben dolgozók, akik jelenleg bizonytalan helyzetben vannak a vírus miatt, és otthonról tevékenykednek, tengerparton, napsütésben, a mi köreinkben végezhessék el feladataikat.” 

Barbados
Fotó: Roberto Moiola/Sysaworld/Getty Images

Mottley arra is kitért, hogy természetesen a tervüknek megfelelően alakítják ki a strandokat és a közös tereket, szigorúan véve a távolságtartást és a higiéniai előírásokat – teljes mértékben fel vannak készülve az érkezőkre. A tizenkét hónapos tartózkodási engedélyt igénybe vevőknek külön villákat, apartmanokat és különböző árkategóriában bérelhető ingatlanokat ajánlanak, így ha valaki nem szívesen menne emberek közé, de azért nem akar kimaradni a karibi hangulatból, erre is lehetősége van, egy parttól távolabb eső részen, teljes kényelemben.

Forrás: harpersbazaar.com
Nyitókép: Roberto Moiola/Sysaworld/Getty Images
Legnépszerűbb cikkek: