Ha tetszett a Griselda, ezeket a sorozatokat is szeretni fogod

Az utóbbi hetek abszolút legnagyobb sikere a Sofía Vergara főszereplésével készült Griselda. Ha téged is magával ragadott a széria, van egy, sőt, több jó hírünk is.

A Netflix ugyanis nem most először nyúlt egy-egy ismert drogkartell történetéhez vagy olyan sztorikhoz, amik a sötét oldal még sötétebb titkait mutatják be. Pablo Escobar, El Chapo és a The Federation is kapott már külön szériát, melyben egész hitelesen ismerkedhetünk meg a kábítószer-kereskedem világával. Mutatjuk, milyen sorozatokat ajánljunk a Griselda után.

Narcos

A Griselda megjelenése előtt minden kétséget kizáróan a Narcos volt a legnépszerűbb drogkartellről szóló sorozat. A Netflix saját készítésű szériája a legendás Pablo Escobar sikerhez vezető útját mutatta be. A Medellin kartell feje szinte a semmiből épített birodalmat, mely ahogy terjeszkedett, úgy vált egyre veszélyesebbé. Escobar mindennek az ura volt, azonban a hatalomnak ára van, melyet mindenkinek meg kell fizetnie. A történet három évadon át harminc részen keresztül mutatja be a terjeszkedést, a nagy ambíciókat, a fényűző életet és azt, ami mindezek után következett: a bukást.

Narcos: Mexikó

Eredtileg a Narcos folytatásként tervezték megjentetni a Narcos: Mexikót, azonban a készítők úgy látták, hogy egy évadnál jóval több van a történetben, így különálló szériaként mutatták azt be 2018-ban. Ebben az 1980-ban Miguel Ángel Félix Gallardo, Rafael Caro Quintero és Ernesto Fonseca Carrillo által alapított, guadalajarai, más néven The Federation kartellre és az akkoriban zajló mexikói drogháborúra került a fókusz. A szériában egyébként egy évadnál több nem sokkal volt, hiszen összesen húsz rész alatt el tudták mesélni a történetet.

El Chapo

Ha híres drogbárókat emlegetünk, akkor biztosan szóba kerül Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, becenevén El Chapo, azaz a „Köpcös”. Kalandos életútját szintén a – mondhatni, a drogbárók szakértőjévé vált – Netflix dolgozta fel. A 2017-ben megjelent három évados sorozatukban El Chapo teljes történetét megismerhettük és láthattuk, hogyan építette fel szinte a semmiből a világuralomra törő a Sinaloa kartellt. Azonban, mint minden ilyen felemelkedésnek, ennek a sztorinak is menekülés és börtön lett a vége, viszont Chapo nem éppen arról híresült el, hogy beletörődött volna sorsába.

Az alvilág királynője

A Griseldahoz hasonlóan szintén egy női drogbáró karaktere kapja a főszerepet listánk újabb Netflixes sorozatában, Az alvilág királynőjében. A széria Arturo Pérez-Reverte A Dél Királynője című regényének 2016-os adaptációja, melyből korábban 2011-ben már forgattak egy sorozatot. Teresa Mendoza története huszonhat részt ért meg a streaming-szolgáltatónak, melyben a mexikói nő előnyösnek tűnő kapcsolatának árnyoldalai is bemutatásra kerülnek. Hiszen hamar megfizeti mindannak a fényűzésnek az árát, mely drogkereskedő párja mellett lett az élete része.

Ozark

Egy sikeresen működő drogkartellhez persze nemcsak egy karizmatikus vezető lángelméjére van szükség, hiszen a nem éppen becsületes úton szerezett pénzt valahogy tisztára is kell mosni. Nos, így mindenképp kell jó könyvelő is, őt mutatja be az Ozark. Marty Byrde Missouri államba költözve viszont nagyon fontos feladatot kap újdosült fönökétől. A drogbáró kérésére öt év alatt 500 millió dollárt kell tisztára mosnia. Ha pedig nem sikerül, számolhat a következményekkel.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: