Ha túl sokat ettél, ne bántsd magad miatta, inkább fogadd meg ezt a 4 tanácsot

Bárkivel előfordulhat, hogy a normál adagból dupla lesz, és még egy kis süti is lecsúszik utána. Önmarcangolás és lelkifurdalás helyett azonban inkább az alábbi tippeket, tanácsokat fogadd meg, ha úgy érzed, túl sokat ettél.

Olykor előfordul, hogy elvétjük a mértéket. Mert olyan hívogató az a sütemény vagy túl csábító a lehetőség, hogy akár még egy adagot együnk abból az isteni főételből. Vagy egyszerűen nincs szívünk kidobni a tányér szélén árválkodó krumpliszeleteket, és gyorsan bekapjuk, pedig már nem is voltunk éhesek. Ha veled is megesett, hogy túl sokat ettél, talán a furdaló lelkiismerettel kellett utána szembe nézned vagy egyből bántani kezdted magad. Hogy miért is kellett annyit falatozni… különösen, ha épp tegnap határozta el az ember lánya, hogy formába lendül a binikiszezonra. De előre szólok: ez a cikk nem az önmarcangolásnak akar táptalajt biztosítani, és csodadiétát sem kínál a túlevés után. Ehelyett (terveink szerint) hasznos tanácsokkal szolgál, hogy mit tehetsz, ami tényleg segít, ha túl sokat ettél testileg-lelkileg.

Indítsd jól a következő napot és hidratálj

Ha este kicsit jobban bevacsoráztál, mint tervezted, indítsd a másnapot forró (vagy legalább nagyon meleg) citromos vízzel. Elsőre furán hangozhat, főleg 35 fokban, de ez az ital csodákat művel az emésztőrendszereddel, emellett segíthet megerősíteni az immunrendszeredet, kiegyensúlyozza a pH-szintedet, és serkenti a méreganyagok kiürülését a szervezetedből. Ezt megkoronázhatod azzal, ha egész nap a kezed ügyében tartasz egy vizespalackot, a hidratálással ugyanis szó szerint megfiatalíthatod minden sejtedet, és átmoshatod a szervezeted a cukor, alkohol és más energiacsökkentő dolgok fogyasztása után.

Mozogj!

Nem hiába mondogatjuk, hogy a bevitt pluszkalóriákat le kell mozogni. A testmozgás az egyik legjobb módja annak, hogy gyorsan jobban érezd magad, ha túl sokat ettél. Menj el futni, biciklizni, vagy ha úgy érzed, mozdulni sem bírsz, csak állj fel, utána tegyél néhány lépést, majd még párat. Innen már könnyebb lesz egy kis sétára vagy jógára rávenni magad. Ne feledd: a mozgás segíthet kiüríteni a méreganyagokat a szervezetedből, endorfinlöketet ad, és gyorsan felfrissülve és megújulva érzed magad tőle. Mi kell még?!

Túl sokat ettél? Irány a szauna!

Egy szauna vagy gőzfürdő (amit ideális esetben hideg zuhany vagy a bátrabbaknál jéghideg merülőfürdő követ) segíthet a méreganyagok további kiürítésében, javíthatja a keringésedet, és segíthet ellazulni és stresszmentessé válni. Az arcszínedet is feldobhatja, és még a duzzadt szemektől is segíthet megszabadulni, ha a túlevés után vagy amellett még fáradt is vagy.

Ne bántsd magad

Emberek vagyunk, és néha kirúgunk picit a hámból. Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy teljesen rendben van minden héten többször is betolni vacsorára egy-egy egész pizzát, és utána még őszinte kíváncsisággal feszegetni a desszertkérdést is. De az tényleg bárkivel előfordulhat, hogy a normál adagot megfejeli egy kis repeta vagy egy brownie kocka, vagy belapátoljuk még azt a pár falat krumplit a husival, pedig már nem vagyunk éhesek, esetleg a tervezett cézársaláta mellé becsúszik egy-két szelet kenyér. Van, hogy többet eszünk, vagy hogy menet közben alakul a terv, és ez teljesen normális. Ezért nem kell haragudnod magadra, bántani magadat meg aztán pláne nem. Szóval bocsáss meg magadnak. Minden rendben van.

Forrás: mindbodygreen.com
Nyitókép: frantic00/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: