Ha új könyvre vágynál: ezek az újdonságok érkeznek tavasszal

Az, hogy véget ért a tél, nem jelenti azt, hogy egyik kedvenc programunkat, az olvasást is szüneteltetnünk kellene őszig. Sőt, a tavaszi könyvújdonságokat nem csak kihagyni, elszalasztani is hiba lenne.

Romantikából, érdekes történetekből és életutakból épp úgy nincs hiány tavasszal, mint a rémisztő sztorikból. A tavaszi könyvújdonságok tehát minden műfaj rajongóinak tartogathatnak új kedvenceket, és talán pont az általunk ajánlott kötetek között találjátok meg az új társatokat. Lássuk, milyen megjelenéseket tartogatnak nekünk az előttünk álló hetek és hónapok.

Charlotte Jacobi: A Douglas-nővérek 3. – Az álmok parfümériája

2022-ben Charlotte Jacobi írói álnéven, Eva-Maria Bast és Jørn Precht szerzőpáros vállalkoztak arra, hogy elmesélik a már-már ikonikussá vált parfüméria történetét. A „Douglas-nővérek” és az illatszerbolt születésének sztorijához viszont egy kötet igencsak kevés lett volna, így ők egy könyvsorozatban tárták fel előttünk azt, amit eddig nem ismertünk. A családregény első részéből megtudhattuk, hogyan hatottak rájuk az első világháború borzalmai, a másodikban azt, hogyan élték át a dübörgő 1920-as éveket, majd most azt is, miként vált két fiatal nő álma igazi világszenzációvá. Az Anna és Maria Carstens történetét elmesélő sorozat egy igazi csajos olvasmány, tele divattal, szépséggel és persze nem utolsósorban illatokkal és parfümökkel. A romantika mellett itt-ott azért nem hiányzik belőle a fikció sem, viszont utóbbival nem is foglalkozunk most, hiszen egy ilyen könnyed és üdítő olvasmány mellett ez nálunk most belefér.

Várható megjelenés: március

Charlotte Jacobi – A Douglas-nővérek 3. – Az álmok parfümériája, 21.szazadkiado.hu 4.492 Forint

Hannah Grace: Wilfire – Futótűz

Ha már romantikánál és könnyedségnél tartunk, nem maradhat el egy igazi „limonádé” sem, hiszen ki ne szeretné olykor azokat a történeteket, amiknek már az első fejezet után tudjuk a végét?! Sztorink ezúttal a főhősök, nevezetesen Russ Callaghan és Aurora Roberts iskolai buliján kezdődik, ahol a sok ital és a vonzalom meg is teszi a hatását, estéjük egy kalanddal ér véget. Sokáig nem is gondolnak egymásra, viszont ahogy nekünk, úgy nekik is tartogat még meglepetéseket az élet. Kapcsolatuk egy nyári táborban folytatódik, ahová mindketten felügyelőként érkeznek. Gondolhatnánk, hogy végre minden sínen van, de sajnos a tábor szabályai tiltják az ott dolgozók közötti kapcsolatokat. Hannah Grace legújabb regényében megpróbál pontot tenni a régóta húzódó vonzalomnak. Az író előző, Icebreaker – Jégtörő című kötete óriási sikernek örvendett a TikTok-on, szóval ha nem akarunk lemaradni a trendekről, olvassuk el azelőtt, mielőtt ezzel lenne a tele a foryou-nk.

Várható megjelenés: március 18.

Hannah Grace – Wildfire – Futótűz, maximkiado.hu 5.499 Forint

Alix E. Harrow: A Starling-ház

Na, de ha nem vagyunk oda a csajoskodásért és a romantikáért, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen a New York Times Bestseller, A Starling-ház egy egészen más világba kalauzol minket. Alix E. Harrow modern gótikus kötete távolabb nem is állhatna az előzőektől, hiszen minden oldala a rettegést garantálja. Minden megvan benne, ami (számomra) egy jó könyvhöz kell. Adott a baljós hangulatú kisváros, ez esetben a Kentucky állambeli Eden, ahol sok jóra senkinek nem kell számítania. Ott van ugyanis a város leghíresebb lakója, pontosabban ott volt, ugyanis  E. Starling: Az Alvidék tizenkilencedik századi írójának száz évvel a történet cselekménye előtt rejtélyes körülmények között nyoma veszett, egykori háza azóta is borzongatja a városka lakóit. Két testvér azonban a jobb élet reményében mégis megpróbál végére járni az ott eltemetett titkoknak. Akik szeretik a horrort vagy tetszett nekik az író Tízezer ajtó című műve, biztosak vagyunk benne, hogy A Starling-házban sem fognak csalódni. Ez jóval többnek ígérkezik, mint egy újabb rémisztő történet.

Várható megjelenés: március 19.

Alix E. Harrow – A Starling-ház, agavekonyvek.hu 4.186 Forint

Amber Smith: Amilyen akkor voltam

Amber Smith debütáló regénye valószínűleg óriási sikert fog elkönyvelni, hiszen az Amilyen akkor voltam művét sokan már most az év legjobb könyvei között emlegetik. Smith nem egy megszokott témát választott, hiszen története egy, a bátyja barátja által megerőszakolt lány, Eden traumáját mutatja be. Eden azután az este teljesen elveszíti magát, a legrosszabb pedig, hogy senkinek sem meri elmondani a történteket. A rajta ejtett seb pedig nem is biztos, hogy így valaha begyógyulhat. Vagy talán mégis van megoldás? Fel lehet dolgozni egy ilyen megrázkódtatást? És ha igen, hogyan? Március 12-én minden kiderül! De nemcsak ez a szívszaggató történet nyűgözhet le majd minket, hanem maga a könyv is, hiszen a Magnólia gondozásában mesés éldekorált kiadásban is kezünkbe vehetjük azt.

Várható megjelenés: március 12.

Amber Smith – Amilyen akkor voltam, agavekonyvek.hu 3.976 Forint

Pamela Anderson: Szeretettel, Pamela

Pamela Anderson népszerűsége a róla készült Netflix-film óta újra a csúcson van. Az egykori szexszimbólum kegyeit a legnagyobb márkák keresik, sorra hívják meg bemutatóikra, választják kampányaik arcává, sőt még a neves divatlapok is számításba veszik. Az egykori botrányhős mára igazi ikon lett. Pamela Anderson megszámlálhatatlan alkalommal szerepelt a pletykalapok hasábjain, azonban ő maga ritkán beszélt életéről. Memoárjában viszont ismét megtöri a csendet, sajátos, tabukat nem ismerő stílusában mesél a Playboy-ról, exférjéről, Tommy Lee-ről és természetesen gyermekkoráról, karrierjének kezdetéről, illetve arról, hogy ki is ő valójában.

Várható megjelenés: május 15.

Pamela Anderson: Szeretettel Pamela libri.hu 4632 Forint

Nyitókép: Veles-Studio / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: