„Hableányok” mentettek meg egy búvárt Kaliforniában

A „hableányok” éppen mentőgyakorlatokat végeztek az óceánban, a kaliforniai Catalina-sziget közelében, amikor meghallották, hogy egy férfi segítségért kiáltozik.

„Már ’mentő üzemmódban’ voltunk. Ez teljesen őrült időzítés volt” – mesélte Elle Jimenez, aki haladó „sellő-búvárképző” órát tartott október 23-án. Az oktató egyik tanítványa sellőuszonyt, a másik pedig ún. „bi fin” uszonyt viselt.

A hableányok a vízben élesztették újra a férfit

A három nő a hang felé úszott, ahol végül három búvárt találtak. Egyikük, Pablo Avila már eszméletlen volt, habzott a szája, és nem lélegzett. Barátja, Javier Claramunt már hozzáfogott a mentéshez, de szükség volt a sellők segítségére is, akik azonnal megkezdték az életmentést. Eltávolították a 73 éves férfi búvárfelszerelését, újraélesztették a vízben, és segítettek neki kiúszni a partra. Jimenez számára ez egy „igazán csodálatos és varázslatos” élmény volt.

Azonban nemcsak a férfi számára volt sorsfordító a mentőakció. A vele együtt búvárkodó barátja, Javier Claramunt számára is hatalmas változást hozott. Ő ugyanis hosszabb idő után újra kapcsolatba került a lányával, sőt még az unokájával is találkozott.

A hableányok örülnek, hogy segíthettek

A hableányok boldogok és megkönnyebbültek, hogy Avilát élve és egészségesen látták a helyi hírekben.

„Mikor rátaláltunk, úgy nézett ki, mint egy holttest, és miután felépült, olyan boldognak tűnt. Örülünk, hogy így hosszabb életet élhet” – mondta Jimenez. – Valóban elképesztő és varázslatos volt.” – zárta gondolatait a „sellőbúvár”.

Forrás: Foxnews.com és People.com
Fotó: foxnews.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: