Halle Berry 5 perces hasizom edzésétől garantáltan kinyúlsz a nappali közepén

Ha ettől nem bújnak elő azok a kockák, akkor semmitől!

Furdalja az oldalad a kíváncsiság, hogy a bombatestű világsztárok hogyan tartják formában magukat? Halle Berry nemcsak elárulja, mit sportol, de még meg is mutatja a gyakorlatokat!

Halle Berry igazi mozgalmat indított el a #FridayFitness kihívásával. Minden pénteken edzős Insta-sztorikkal lepi meg a követőit, amikben edzőjével, Peter Lee Thomas-szal mutatják be közösen az izzasztóbbnál izzasztóbb gyakorlatokat. Ha a legyőzhetetlen amazon imidzsű Berry nem tud rávenni az edzésre, akkor senki, gondoltam. Nem sokkal később, amikor rábukkantam a mindössze 5 perces hasizom edzésére, győzködnöm sem kellett magam, csak belevágtam. Biztos vagyok benne, hogy az 52 (!) éves, kétgyerekes, huszonéveseket megszégyenítő kondiban lévő színésznőnek ez a magas intenzitású gyakorlatsor meg sem kottyan, én viszont levegő után kapkodva terültem el a nappali közepén az edzés után. Már előre látom, hogy 1-2 napon belül nem leülni fogok a székre, hanem egyenesen becsapódni az izomláztól, de megérte! Ha úgy érzed, hogy egy gyors, pörgős és a négy fal között elvégezhető edzés passzolna hozzád, ne keresgélj tovább!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Halle Berry (@halleberry) által megosztott bejegyzés,

Mindössze egy közepes méretű törölközőre lesz szükséged az edzéshez. Ha épp nincs kéznél egy sem, kis módosítással nélküle is elvégezhetőek a gyakorlatok:

https://www.youtube.com/watch?v=MfTCjNPzfs4

  • Felülés nyújtott karral: 10-20 ismétlés

Ülj a földre, a térded hajlítsd be, a talpad a földön legyen. Fogd meg a törölközőt, feszítsd ki a két kezed között, nyújtsd ki a karod magad előtt. Lassan feküdj a földre, a nyújtott karod pedig kerüljön a vállad fölé. Most jöhet a felülés, térj vissza az alapálláshoz, közben pedig nyújtsd enyhén srégen a karod a vállad fölé .

  • Lassú orosz twist nyújtott karral: 10-20 ismétlés

Ülj a földre felhúzott térddel és keresztbe tett lábakkal. Elemelheted a lábfejed a talajról, vagy a földön is tarthatod, ha úgy érzed, könnyítésre van szükséged. Két kézzel, nyújtott karral fogd a törölköző két végét, majd lassan fordulj a jobb oldaladra, amíg a jobb kezed meg nem érinti a talajt. Nem kell visszatérned az alapállásba, innen csináld meg balra is a gyakorlatot.

  • Guggolás, ugrás, négyütemű fekvőtámasz: 10-20 ismétlés

Állj csípőszélességű terpeszbe, kezedben a kifeszített törölközővel, és csinálj egy squatot (a helyes guggolásról itt olvashatsz), majd ahogy visszaérsz az állóhelyzetbe, emeld a fejed fölé a karodat. Lendítsd a karod magad alá, és ugord át a törölközőt, mintha ugróköteleznél. Dobd el a törölközőt és fejezd be a gyakorlatot egy burpee-vel, vagyis egy négyütemű fekvőtámasszal. Guggolj le, tedd a kezedet a földre, ugorj fekvőtámaszba, jöhet egy karhajlítás, közben a mellkasod érintse a talajt, told vissza magad fekvőtámaszba, ugorj vissza guggolásba és végül jöhet egy felugrás.

  • Bolgár kitörés hátra törölközővel a fej felett: 10-20 ismétlés

Feszítsd ki a fejed felett a törölközőt nyújtott karral. Lépj látra a jobb lábaddal kitörés pozícióba (rátérdelsz a jobb lábadra). Ezután állj fel a bal lábadra helyezve a testsúlyod, közben pedig a jobb lábad emeld hajlítva a mellkasod felé, a törölközővel pedig érintsd meg a térded (karok nyújtva közelednek a térdhez!) Lépj hátra a bal lábaddal kitörés helyzetbe, majd végezd el ugyanezeket a lépéseket csak tükrözve. A két oldalra elvégzett gyakorlat egy ismétlésnek számít.

  • Jobbról balra, balról jobbra szökkenés: 10-20 ismétlés

Helyezd a földre a törölközőt egyenes vonalban, és figyelj arra, hogy a jobb és bal oldalán is legyen helyed mozogni. Ugorj a törölköző bal oldaláról a jobb oldalára a jobb lábaddal, közben a bal lábad tedd keresztbe a jobb lábad mögött, illetve a bal kezeddel érints meg a jobb lábfejed. Ezután ugorj át a törölköző bal oldalára a bal lábaddal, közben a jobb lábaddal hátulról keresztezd a balt, a jobb kezeddel pedig érints meg a bal lábfejed. Ismételj!

Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: