Hálószobatitkok: hogyan vágj bele a szerepjátékokba?

Mindenkinek megvannak a maga féltett kis titkai. A hálószobában azonban néhány mutatvány veszélyessé is fajulhat. Hogy a kísérletezés mindenkinek biztonságos és élvezetes legyen, elmondjuk, hogyan vágj bele.

Akár a tüzet szeretnéd úrjaéleszteni a hálószobában, akár valami újjal kísérletezel, esetleg épp a partnered vagy saját vágyálmaid szeretnéd megvalósítani, a szerepjátékok megfűszerezhetik szerelmi életedet. Arra azonban vigyáznod kell, hogy ne perzseljék fel túlzottan, ezért mielőtt belekezdenétek, nem árt jó néhány dolgot tisztázni.

A szerepjátékoknak számtalan fajtája van, de mindegyiknél a legfontosabb előfeltétel, hogy közös megegyezésen alapuljon és a felek között meglegyen az a feltétlen bizalom, amivel egymás kényére-kedvére bízhatják egymást. A hatalmi játékok nemcsak a dominancia-alávetettséget és különböző szerepjátékokat foglalják magukban, de a BDSM-et, vagyis a megkötözős, fegyelmezős, szado-mazo érintkezéseket is. Érezzük tehát, hogy mindebbe nem lehet csak úgy fejest ugrani. Ha azonban szeretnétek bevezetni az életetekbe, íme néhány ötlet, hogyan tehetitek meg úgy, hogy se testileg, se lelkileg ne sérüljön meg benne senki.

Sok pár számára az erő demonstrálása nem is kifejezetten a hálószobára összpontosul. Vannak, akik számára kimerül annyiban, hogy bizonyos élethelyzetekben gyakorolják, és bár feltüzeli a közöttük lévő hangulatot, nem folytatódik szexuális tevékenységgel. Pedig ezek a játékok, amelyek fokozott izgalommal vannak átitatva, az egekig fokozhatják a gyönyört a lepedőn is. Fokozhatja az intimitást, a partnerek közötti bizalom megerősödését, ha az alábbiakra is odafigyeltek:

1. Megegyezés

Először is fontos, hogy közös nevezőre kerüljetek az ügyben. Beszéljetek egymással arról, hogy mindketten érdeklődtök-e iránta, milyen aggályaitok vannak, illetve milyen kérdések merülnek fel bennetek. Viszonylag fontos, hogy olyan helyről tájékozódjatok – és ez az esetek zömében nem a pornófilmeket jelenti – ahol profik szakvéleményét, segítségét vehetitek igénybe. Nem az emberi méltóság lerombolása ugyanis a cél, hanem a szexuális megtapasztalás és a gyönyör.

2. Lista

Csináljatok egy „igen, nem és talán” listát. Tisztázzátok, hogy ki, mit szeretne legjobban kipróbálni, mi az, ami mindkettőtöknek belefér és azt is, kinek melyek a határai. Ezt a listát elkészíthetitek közösen, de külön is, majd utólag összevethetitek, mi az, ami kompatibilis mindkettőtök számára. Ha nagyon különböző a listátok, találjátok ki, hogy van-e mégis mód a másik elképzelésének megvalósítására, esetleg úgy, hogy egyszer az egyik, másszor a másik kedvére tesztek.

szex erotika párkapcsolat együttlét szerelmeskedés romantika
Fotó: LanaStock / Getty Images

3. Jelszó

Egy biztonsági jelszó használata elengedhetetlen. Készüljetek azonban valami olyasmivel, ami biztosan eszetekbe jut, még ebben a felfokozott helyzetben is. Az is előfordulhat, hogy egy kézmozdulat vagy más nonverbális jelzés lesz a befutó, hiszen betömött szájjal viszonylag nehéz bármit is kimondani. Fontos leszögezni, hogy a jelszó vagy a jelzés után a másik félnek azonnal abba kell hagynia a tevékenységet, ellenkező esetben a bizalom, és ezáltal a kapcsolat is sérül. Tartsd tiszteletben a másik határait!

4. Szereposztás

Ezt sem utolsó tisztázni, mielőtt bármibe belekezdenétek, előfordulhat ugyanis, hogy a játék hevében egyszer csak, minden előzetes beleegyezés nélkül a másik veszi át irányítást. Ezeket a szabályokat érdemes előre lefektetni. Van-e szerepcserére lehetőség, vagy mindvégig kőbe vésettek a szerepek? Bármi is legyen a szereped, tudd, hogy a biztonsági jelszót bármikor használhatod.

5. Ellenőrzés

Akár már kísérleteztél hatalmi játékkal otthon, akár ez az első alkalom, például egy alkalmi partnerrel, mindenképpen érdemes utólag beszélgetni arról, ki hogyan érezte magát, mit csinálna esetleg másképpen, és mi az amit nagyon élvezett. Ez segít az élmények feldolgozásában, és ha jól csináljátok, hihetetlenül megerősíti a kapcsolatot.

Szembekötözősdi

Ha még bátortalan vagy, és csak bekukucskálnál a szerepjátékok kulcslyukán, akkor kezdhetitek egy szembekötözős játékkal. Azzal, hogy az egyik érzékszerved kiiktatod, a többi felerősödik. Ilyenkor használhattok meleg olajokat, szexuális segédeszközöket, és kipróbálhattok egymáson apró csípéseket, karmolásokat, esetleg apróbb pacskolásokat. Ha ez már megy, akkor következő alkalommal továbbléphettek a szerepjátékok vagy akár a megkötözős játékok izgalmas világába. Sok gyönyört kívánunk!

 

Nyitókép: Prostock-Studio/Getty Images)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: