Háromszázadik előadásához érkezik az Átrium sikermusicalje, Az Őrült Nők Ketrece

300. előadásához érkezik december 20-án Jerry Herman és Harvey Fierstein Az Őrült Nők Ketrece című musicalje az Átriumban.

A Jean Poiret színdarabjából készült zenés produkciót 2014 júliusában mutatta be a budai színház Alföldi Róbert rendezésében. Az Őrült Nők Ketrece azóta kultikussá vált előadás jubileumi alkalmán a közönséget meglepetések és kísérő programok várják. Érdemes ellátogatni a színház Facebook-oldalára is, ahol a jeles jubileum kapcsán az alkotók rövid videókkal jelentkeznek. Ezekben megosztják a korábbi előadásokhoz fűződő kedves, vicces emlékeiket.

Stohl András mesélt egy az előadás közben bekövetkezett balesetéről, valamint arról is, hogy miképp oldódott fel egy személyes konfliktus a játék során. „Összevesztünk a szünetben. Aztán a második felvonás kezdődik a pados jelenettel {…} ott nem mondtuk ki, Gábor és én sem, de a jelenetben békültünk ki. A szöveggel békültünk ki. És mind a ketten tudtuk. Szerintem ez a világ legjobb dolga” – fogalmaz a színész.

Közösségteremtő előadás az elfogadásról és a szolidaritásról

Az Őrült Nők Ketrece az Átrium óriási közönség- és kritikai sikert aratott előadása, ugyanakkor ennél jóval több is: a szolidaritást, az elfogadást hirdető, meghatározó közösségteremtő produkciójává vált. A jegyek a decemberi időpontokra már régen elfogytak, azonban az Átrium Facebook-oldalán nyereményjátékot hirdetett. Ennek során két jegyet sorsolnak ki a 300. előadásra az Átrium januári előadásainak vásárlói között. 2022-ben ismét várja új és visszalátogató vendégeit Az Őrült Nők Ketrece.

Az Átrium a két ünnep között két idei előadásával, a Mefisztóval és A jegyzőkönyvvel várja a nézőket, de szilveszteri programot is ajánl azoknak, akik kulturális élménnyel szeretnék köszönteni az újévet. December 31-én délután 4-től a Háy János novellafüzéréből született A bogyósgyümölcskertész fia című monodráma lesz műsoron Kovács Máté előadásában. Este 9-től David Javerbaum Isteni végjáték című darabja látható, Alföldi Róbert főszereplésével.

Forrás: Átrium
Nyitókép: Lakatos Péter

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: