Felrobbant a net: Harrison Ford és Ke Huy Quan újraalkották az Indiana Jones ikonikus jelentét

Harrison Ford hatalmas öleléssel köszöntötte a friss Oscar-díjas Ke Huy Quan-t, a gyönyörű pillanat pedig tökéletes mása az Indiana Jones és a Végzet Temploma filmjelenetének.

Éppen 38 évvel a film megjelenése után élhettük át újra Indiana Jones és Picúr megható ölelését, és pont annyira lett a könnyes a szemünk, mint a filmet nézve. Ugyanis a Picúrt alakító gyerekszínész közben felnőtt – 20 évig nem is filmezett – , majd visszatért a színészi pályára és idén Oscar-díjat is nyert. Ke Huy Quan a Minden, Mindenhol, Mindenkor című film férfi mellékszereplőjeként kapta meg a rangos elismerést. De a film több kategóriában is tarolt a gálán, hét díjat is kapott.

A tökéletes pillanat

Ke Huy Quan és Harrison Ford
Ke Huy Quan és Harrison Ford találkozása a 95. Oscar-gálán. Fotó: Kevin Winter / Getty Images

Az egyik díjat, egészen pontosan „a legjobb film díját” Harrison Ford adta át a Minden, mindenhol, mindenkor stábjának. A színpadon pedig a 80 éves Ford és az 51 éves Quan őszinte öleléssel köszöntötték egymást. Quan egészen eufórikus állapotba került az örömtől. Az édes színpadi pillanatról készült fotót később az Indiana Jones hasonló pillanatának fotója mellé szerkesztették – az internet népe pedig nem tud betelni vele.

Sorra nyeri a díjakat

Quan visszatérése a filmiparba egészen parádésra sikeredett, úgy tűnik, 2023 az ő éve. Ugyanis az évet a legjobb férfi mellékszereplő díjjal indította a januári Golden Globe-gálán, majd elnyerte a SAG-díjat és most az Oscar-díjat is. 

A képernyőn is újra együtt?

Természetesen Fordot is megkérdezték arról, mit gondol a Quan győzelméről. „Csodálatos színész. Az volt, amikor kisgyerek volt, és még mindig az. Örülök. Nagyon örülök neki” – válaszolta a színész. Arra a kérdésre, hogy lehetséges-e, hogy akár a képernyőn is látjuk még őket közösen, Ford biztató választ adott: „Nagyon jó lenne” – mondta.

Spielbergi pillanat

A vasárnapi sajtószobában Quan azt is megosztotta, hogy nem sokkal az Oscar-díja átvétele után, az egyik reklámszünetben Steven Spielberggel is találkozott. Ő rendezte az Indiana Jones és a Végzet Temploma filmet. Quan így mesélt a kedves találkozásról: Átkarolt, és azt mondta: „Ke, most már Oscar-díjas színész vagy.” – És amikor ezt meghallottam, a világot jelentette számomra, és még mindig nem hiszem el” – mondta Quan.

Forrás: People 

Nyitókép: People, Kevin Winter / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: