Indiana Jones visszatért: Harrison Ford több mint 10 év után újra magára öltötte ikonikus jelmezét

Az Oscar-jelölt színész közel 80 évesen játssza el ismét leghíresebb szerepét, a kalandor régészprofesszort. A filmsorozat ötödik részét a tervek szerint 2022 nyarán mutatják be.

Jó hírünk van az Indiana Jones-rajongóknak! Végre elkezdték forgatni a közkedvelt régészprofesszorról szóló filmsorozat ötödik részét. A főszereplőt ezúttal is Harrison Ford alakítja, akit utoljára 2008-ban láthattunk kalandorként, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című alkotásban.

Fotó: CBS Photo Archive/Getty Images

Az új epizódról egyelőre sajnos sokat nem lehet tudni, de a 78 éves színészt már lefotózták a karakter ikonikussá vált jelmezében. Egyébként a franchise történetében először nem Steven Spielberg ül a direktori székbe, hanem James Mangold, aki többek között az Az aszfalt királyai című dráma rendezője volt. Steven Spielberg pedig producerként erősíti a stábot, Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanue mellett.

Fotó: Instagram/@joshgad

„Izgatott vagyok amiatt, hogy belevághatok ebbe a kalandba azzal az álomcsapattal, amit minden idők legjobb filmkészítői alkotnak” – jelentette ki a hivatalos közleményében James Mangold. „Steven, Harrison, Kathy, Frank, és John mindannyian a művészet hősei számomra.” A rendező annak is örül, hogy a női főszerepet a Fleabag sorozat Emmy-díjas sztárja, Phoebe Waller-Bridge játssza majd el, akit káprázatos tehetségnek tart. „Nem tehetek róla, de olyan szerencsésnek érzem magam, mintha én magam lennék Indiana Jones.”

A filmet a tervek szerint 2022 júliusában mutatják majd be.

Forrás: People
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: