Harry herceg megható beszéddel emlékezett meg édesanyja, Diana hercegné halálálnak 25 évfordulója kapcsán

Harry herceg különleges beszédben idézi fel édesanyja, Diana hercegné életét.

A 37 éves herceg csütörtökön a coloradói Sentebale Polo Cupon mondott beszédében reményeinek és terveinek adott hangot Diana hercegnő halálának közelgő évfordulója kapcsán. Az Aspen Valley Polo Clubban rendezett jótékonysági mérkőzés a Sentebale javára zajlott. Ezt a szervezetet, Harry 2006-ban alapította a lesothói Seeiso herceggel, hogy segítsen a szegénység, az egyenlőtlenség, a HIV/AIDS és nemrég a COVID-19 által sújtott afrikai gyermekeken.

Diana, Vilmos és Harry a Niagara-vízesésnél 1991 októberében (Fotó: Julian Parker/Getty Images)

A basothók nyelvén a ​​sentebale szó azt jelenti, hogy nefelejcs”. Harry herceg megemlékezett arról is, hogy édesanyjának a nefelejcs volt a kedvenc virága. 

Jövő héten lesz édesanyám halálának 25. évfordulója, és őt egészen biztosan nem felejtjük el. Szeretném, ha ez a nap tele lenne a hihetetlen munkájának emlékeivel és szeretetével. Azt akarom, hogy ez egy olyan nap legyen, amikor megoszthatom anyám szellemét a családommal, a gyermekeimmel, akik bárcsak találkozhattak volna vele”.

Fotó: Steve Parsons – WPA Pool/Getty Images

A mindössze 36 évesen elhunyt Diana fáradhatatlanul dolgozott ​​a HIV/AIDS-ben szenvedők támogatásáért és megbélyegzésének megszüntetéséért is. Harry több szempontból is édesanyja nyomdokaiba lépett Afrikában. 2019 szeptemberében a HALO Trusttal együtt végigsétált egy angolai aknamezőn, hogy felhívja a figyelmet a taposóaknák veszélyére, ahogy Diana is tette, nem sokkal az 1997. augusztus 31-én, 36 évesen bekövetkezett halála előtt. A herceg győzelemre lovagolt a pólópályán a Team Sentebale csapatával, nyeregbe szállva a szervezet kiemelt adománygyűjtő rendezvényén. Ott barátja és csapattársa, Ignacio Nacho Figueras beszélt a PEOPLE-nak arról, hogy a herceg mennyire elkötelezett a Sentebale alapítvány iránt.

Forrás: People
Nyitókép: Tim Graham / GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: