Harry herceg Pókembernek öltözve üzent gyászoló gyerekeknek

Harry herceg Pókembernek öltözött, hogy megható üzenetet osszon meg azokkal a gyászoló gyerekekkel, akiknek szülei a brit hadsereg katonájaként hunytak el.

Harry herceg a „Scotty’s Little Soldiers” („Scotty kis katonái”) szombati karácsonyi partiján lejátszott videóban elmagyarázta, miért nem kell a gyerekeknek bűntudatot érezniük, amiért élvezni akarják az ünnepi szezont. A 38 éves herceg személyes tapasztalatból is beszélt, hiszen 12 évesen veszítette el édesanyját, Diana hercegnőt.

Harry herceg álruhában

„A karácsony az az időszak, amikor nagyon-nagyon hiányoznak a szeretteink, és ez így van rendjén. Ugyanakkor előfordulhat, hogy bűntudatot érzünk, amiért a szüleink nélkül szórakozunk. De szeretném elmondani nektek, hogy a szüleink mindig azt akarják, hogy jól érezzük magunkat, ezért nem kell a bűntudat. Érezhetitek magatok a legjobban, különösen a Scotty’s Little Soldiers közösséggel. Szóval élvezzétek a party-t, és legyen nagyon boldog a karácsonyotok!” – bátorította a gyerekeket a Pókember jelmezbe öltözött Harry herceg. Az üzenet végén azonban felfedte igazi valóját: ekkor láthatták a gyerekek, hogy ki is lapul a maszk alatt.

Hősök és gonoszok

A Scotty’s Little Soldiers brit jótékonysági szervezet olyan gyerekeket támogat, akiknek szülei meghaltak a fegyveres erőknél. Az idei partijuk témája a „Hősök és gonoszok” voltak, ezért viselt Harry szuperhős jelmezt.

Úgy tűnt, hogy a kétgyermekes családapa igazán azonosult a karakterével. A videó elején arra biztatta a kisgyerekeket, hogy az ünnepi játékban kapjanak el „öt gonosztevőt”. „Meg kell akadályoznotok őket abban, hogy tönkre tegyék a karácsonyt, ezért csapatként dolgozzatok, használjátok az eszeteket és az erőtöket!” – adta ki a küldetést a „Pókemberherceg”.

A következő Pókember?

A résztvevő gyerekek pedig izgatottan nézték a videóüzenetet. „Jó, hogy valaki, aki ugyanazt élte át, amit mi, gondol ránk” – mondta sajtóközleményben a 12 éves Emily Reynolds, aki hét éves volt, amikor édesapja, Antony Reynolds őrmester meghalt. „Ő nem csak szimpatikus akar lenni, de valóban tudja, milyen a szüleid nélkül felnőni.” – tette hozzá a kislány.

A tizennégy éves Ben O’Donnell mindössze kilenc hetes volt, amikor apja, Gary O’Donnell meghalt. Ben is izgatott lett a videó láttán: „Szuper, hogy a Pókember-ruhát viselte. Talán ő lesz a következő Pókember!”.

Harry herceg elzárt érzelmei

Harry a múltban nyíltan beszélt arról, milyen nehéz volt megbirkóznia édesanyja halálával ilyen fiatalon. „Biztosan kijelenthetem: az, hogy 12 évesen elvesztettem édesanyámat, és ezt követően – az elmúlt 20 évben – minden érzelmemet elzártam, nem csak a magánéletemre, hanem a munkámra is nagyon komoly hatással volt” – mondta a herceg 2017-ben.

„Valószínűleg több alkalommal is nagyon közel álltam a teljes összeomláshoz, amikor mindenhonnan a bánat, hazugságok és tévhitek jutottak el hozzám”.

2020-ban egy előadáson Harry elmondta: három évig járt terápiára, hogy megpróbálja leküzdeni az édesanyja elvesztése okozta traumát. A herceg számára különösen fontos az is, hogy az ő családjának ezt ne kelljen átélnie.

Forrás: PageSix.com
Nyitókép: Samir Hussein / Contributor / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: