Harry herceg szerint Meghan Markle vetélését a bulvár okozta

Harry és Meghan dokumentumsorozatának már az első három része is jócskán felborzolta a kedélyeket. A folytatásban a hercegi pár még keményebb tényekkel szembesítette a nézőket.

A sorozat második felében a hercegi pár kendőzetlen őszinteséggel szembesíti a nézőket azzal, mi történt a színfalak mögött. Elmesélik, hogyan szivárogtatta ki a média Meghan személyes hangvételű levelét, Harry herceg pedig kijelenti, hogy Meghan Markle vetélése a bulvársajtó okozta stressz miatt történt. Az egyébként már az első három részből is kiderült, hogy a hercegi pár élete cseppet sem olyan irigylésre méltó, mint gondolnánk. A sorozat azzal folytatódik, hogy Meghan elmeséli, úgy érzi, mindent megtett, hogy a királyi család méltó tagja legyen. Aztán kipukkadt a buborék, és minden megváltozott.

Nem érezték magukat biztonságban

A hercegi párnak több nézeteltérése is volt a királyi családdal, ezért igyekeztek néhány lépés távolságot tartani. Azonban eljött egy pont, amikor úgy érezték, betelt a pohár, és nem tudnak egyedül szembeszállni a médiával. Meghan a királyi család javaslatára írt egy levelet édesapjának, miután Thomas Markle nem ment el lánya esküvőjére. A személyes hangvételű levél azonban kiszivárgott. Harry és Meghan ezen a ponton úgy érezte, ezzel már nem tudnak egyedül megbirkózni, ahogy a rengeteg gyűlölködéssel, és fenyegető üzenettekkel sem, amiket Meghan kapott. Ekkor ügyvédet fogadtak, és beperelték a bulvárt, ám a herceg arra panaszkodik a sorozatban, hogy a királyi családtól semmiféle támogatást nem kaptak. Majd miután úgy döntöttek, visszavonulnak a nyilvánosság elől, az uralkodó család megvonta tőlük a biztonsági szolgálatot.

Meghan nem bírta a rájuk nehezedő feszültséget

Harry és Meghan fájó szívvel emlékszik vissza a költözésre, de úgy érezték nincs más megoldás. „Az első reggel, amikor felébredtünk az új otthonunkban, elvetéltem” – mondta Meghan. A hercegné 2020 júliusában őszintén írt babája elvesztéséről a New York Times-ban. A cikkben elmondta, azért osztja meg a történetét, mert a világ még mindig tabuként kezeli a vetélést. Így szeretett volna segíteni azokon a nőkön, akik hozzá hasonlóan átmentek a borzalmas tragédián. Meghan szerint a nők sokszor magukat okolják, a cikkel pedig az volt a célja, hogy senki ne érezze magát egyedül.

Tényleg a média miatt volt Meghan Markle vetélése?

„Úgy gondolom, hogy a feleségem a Mail miatt vetélt el” – jelentette ki Harry, majd hozzátette, természetesen erre nincs bizonyíték. „Azt hiszem, az alváshiány és a média miatti stressz okozta a vetélést. Akármilyen bátor a feleségem, nem meglepő, hogy így történt”.

Nyilvános bocsánatkérés

A hercegi pár végül megnyerte a pert, 2021 decemberében a Mail on Sunday és a MailOnline nyilvánosan bocsánatot kért Meghantól. Az újságok sajtónyilatkozatukban beismerték, hogy megsértették a hercegnő magánéletét azzal, hogy nyomtatásban megjelentették édesapjának címzett levelének részleteit. A per után Meghan is kiadott egy nyilatkozatot, amiben azt írta: „Ez nemcsak az én győzelmem, hanem mindenkié, aki valaha félt attól, hogy kiálljon az igazáért. Az a legfontosabb, hogy együtt elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy átalakítsuk azt a bulváripart, amely kegyetlenségre készteti az embereket, és hasznot húz a hazugságból, amivel fájdalmat okoznak. Az első naptól fogva úgy kezeltem a pert, mint a jó és a rossz közötti fontos mércét”.

Forrás: People, Guardian
Nyitókép: WPA Pool/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: