A Harry Potterben a fotózásért rajongó kisfiút alakított, a való életben profi fotográfus lett belőle

Emlékszel még a Roxfort elsőéves kisdiákjára, aki kamerájával a kezében árnyékként követte Harry Pottert és barátait? Ő volt Colin Creevey, akit Hugh Mitchell alakított, ez a szerep közrejátszott abban, hogy később profi fotósként kezdett dolgozni.

Harry Potterfranchise rajongóinak valószínűleg nem kell bemutatnunk Colin Creevey karakterét, aki mindig egy fényképezőgépet szorongatott a kezében. Szenvedélye az életét is megmentette, hiszen a mugli származású diák azért maradt életben, amikor a baziliszkusz szemébe nézett, mert a kameralencsén keresztül tette ezt. Creeveyt a 2002-ben megjelent mozifilmben az akkor 13 éves Hugh Mitchell alakította, aki később több szerepet is kapott. A gyerekszínész szerepelt A Da Vinci-kódban, a Tormentedben és több sorozatban is. Végül mégsem a filmiparban, hanem profi fotográfusként helyezkedett el.

Mitchellt a természet iránti szeretete vezérelte

„Mindig is érdekelt a fotózás, ezért nem hiszem, hogy a színészkedés nélkül nem ösztönzött volna semmi arra, amit most csinálok.” – mondta Mitchell a My Modern Metnek. „De minden bizonnyal segít, ha megismerünk valamit az objektív másik oldaláról is. Mivel most a munkaköröm egy része, hogy színészekről készítek portrékat.” Mitchell szerint a természet iránti szeretete volt az, ami leginkább arra motiválta, hogy komolyabban foglalkozzon a fényképezéssel. Így nem meglepő, hogy az Egyesült Királyságban élő fotós elsősorban portrékat, tájképeket és természetfotókat készít, de sok más téma is megragadja a figyelmét. „Lehet, hogy őrülten hangzik, de az egyik kedvenc képem, amelyet mostanában örökítettem meg, egy négypettyes szitakötőről készült” – mondta. „Fotósként gyakran azokat a pillanatokat keresem, amikor a csillagok is úgy akarják, hogy minden tökéletes legyen. Ez a felvétel pont ilyen.”

Íme néhány fotó Mitchell munkái közül: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Velhocast (@velhocast) által megosztott bejegyzés


Forrás: My Modern Met, The Sun
Nyitókép: RTL Sajtószoba

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Legnépszerűbb cikkek: