Harry Potter szereplők akkor és most – mi történt azóta a színészekkel?

Élet a Roxfort után

2011-ben mutatták be a Harry Potter-filmsorozat utolsó részét. Tudod, hogy azóta a HP színészei mivel töltötték az időt? Összegyűjtöttük, kit milyen filmekben és sorozatokban láthattál azóta viszont.

Hihetetlen, hogy a Harry Potter filmek első részét, A bölcsek kövét 18 évvel ezelőtt mutatták be. A könyvsorozat sikerét látva várható volt, hogy a film is nagyot fog szólni, de arra talán még maga J.K. Rowling sem számított, hogy a HP a történelem egyik legsikeresebb filmsorozata lesz. A nagy fináléra 10 évet kellett várnunk, hiszen a Halál ereklyéi második része 2011-ben debütált – ezalatt pedig egy generáció nőtt fel, a színészekkel együtt. A nyolc rész alatt szereplők jöttek-mentek, volt, akit azonnal a szívünkbe zártunk, másoknak egy kicsit több idő kellett és persze olyan karakterek is akadtak, akiket a világ egy emberként utált.

Ha mostanában láttad A bölcsek kövét vagy A titkok kamráját, akkor biztosan téged is meglepett, milyen gyorsan repül az idő. Harry, Hermione, Ron és a többiek a szemünk előtt cseperedtek fel. De mi történt a szereplőkkel nyolc év alatt, amióta véget ért a sorozat? A legtöbb szereplő különböző sorozatokban tűnt fel, de kisebb-nagyobb filmekben is találkozhattunk velük. Nézzük, pontosan melyikekben!

Daniel Radcliffe (Harry Potter)

©IMDb

Daniel Radcliffe-et senkinek sem kell bemutatnunk: a sebhely, a kerek szemüveg összeforrt a nevével. Harry Potter karakterét maga mögött hagyva, a TV képernyőkön és a filmvásznon is feltűnt más szerepekben. Ilyen volt például a Victor Frankenstein, amiben Igort alakította, de ő volt az egyik főszereplője az A Young Doctor’s Notebook című sorozatnak is, sőt a Szemfényvesztők második részében is ő játszotta a kicsit őrült gonosz figurát.

Emma Watson (Hermione Granger)

©IMDb

A nagy trió tagjai közül kétségtelenül a Hermione Grangert alakító Emma Watson futotta be a legfényesebb karriert. A színésznő Hollywood A-listás hírességei közé tartozik, aki aktivistaként is tevékenykedik és igen impozáns listát tudunk összeállítani azokból a filmekből, amikben szerepelt. Ezek közül a legismertebb az Egy különc srác feljegyzései, valamint A szépség és a szörnyeteg. Valamint hamarosan Greta Gerwig Kisasszonyok című filmjében is láthatjuk, hiszen ő alakítja Meg March-ot.

Rupert Grint (Ron Weasley)

©IMDb

Annak ellenére, hogy Rupert Grint nevét az egész világgal megismertette a Harry Potter-franchise a Ron Weasley-t alakító színész nem igazán került a rivaldafénybe miután a sorozat véget ért. Kisebb munkákat kapott televíziós programokban és néhány filmben, például a Blöffben és a Sick Note-ban. Emellett narrátorként is dolgozott, valamint Ed Sheeran: Lego House videóklippjében is találkozhattunk vele.

David Bradley (Argus Filch)

©IMDb

A Roxfort, vagyis pontosabban a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola zsémbes gondnoka nem tartozott a legkedveltebb karakterek közé – talán egy kicsit megsajnáltuk, amikor a Titkok kamrájában szeretett macskája megkövült, de ez volt az egyetlen olyan pillanat, amikor bármilyen szimpátiát éreztünk iránta. A Filch-et alakító David Bradley erre még egy lapáttal rá tudott tenni, amikor a Trónok Harcában Walder Frey bőrébe bújt, aki a Vörös Nász után a legellenszenvesebb szereplővé vált. De ne tévesszük össze a színészt és az általa alakított karaktert! David Bradley-nek kétszer is sikerült elérnie, hogy az egész világ gyűlölje – ez dicséretes színészi munkára vall.

Natalia Tena (Nymphadora Tonks)

©IMDb

Nem David Bradley az egyetlen, aki a Harry Potter után a Trónok harcában tűnt fel. A Nymphadora Tonks-ot alakító színésznő, Natalia Tena is hasonló utat járt be. A fantasy sorozatban ő alakította Oshát, valamint a Shameless és Black Mirror című sorozatban is elvállalt egy-egy kisebb szerepet. Amit még kevesebben tudnak róla, hogy a színészkedés mellett zenéléssel is foglalkozik – ő az énekesnője a Molotov Jukebox együttesnek.

Ralph Fiennes (Voldemort)

©IMDb

Nem is gondolnád, hogy Ralph Fiennes-szel milyen sok filmben találkozhattál a Harry Potter-sorozat óta, hiszen Voldemort szerepéhez igencsak elmaszkírozták az arcát. Fiennes forgatókönyvíróként és rendezőként is szerencsét próbált – a Coriolanus című filmdrámája 2011-ben debütált. A brit színész még olyan Oscar-díjas filmekben kapott szerepet, mint a Skyfall és a The Grand Budapest Hotel. Jövőre is találkozhatunk vele a mozikban, hiszen a legújabb James Bond filmben (Nincs idő meghalni) és a Kingsman harmadik részében, a The Great Game-ben is feltűnik.

Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange)

©IMDb

A szereplőgárda többi tagjával ellentétben Helena Bonham Carter már akkor az A-listás celebek közé tartozott, amikor elvállalta Bellatrix Lestrange szerepét. Az őrült boszorkányt alakító színésznő a Harry Potter-korszak után is számos televíziós és filmes alkotásban feltűnt. 2015-ben Hamupipőke jóságos tündérkeresztanyjának szerepébe bújt, 2016-ban az Alice Tükörországban című kalandfilmben szerepelt. Idén a Netflix egyik sikersorozatának csapatához csatlakozott és már az is biztos, hogy jövőre újra láthatjuk a The Crown-ban.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: