Hatalmas felajánlást tett a tanároknak a Harry Potter könyvek szerzője, J.K. Rowling

#HarryPotterrelOtthon

A hírek szerint az írónő több kezdeményezést is bejelent még a következő hetekben!

Március 11-én pandémiának nyilvánította a koronavírus-járványt az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO, és tavasszal az egész világon szigorú intézkedéseket vezettek be, hogy lassítsák a betegség terjedését. Bezárták például az iskolákat, és a diákok online oktatás formájában folytatják tovább a tanévet – ami persze nagy kihívás elé állítja a tanárokat és a tanulókat is.

A válsághelyzet megoldására rengeteg gyönyörű kezdeményezés és összefogás indult, Magyarországon például több művész is a kötelező irodalmak felolvasásával segít a gyerekeknek az interneten keresztül. Legutóbb pedig nem más, mint a Harry Potter művek szerzője, J.K. Rowling tett egy óriási felajánlást, amit Twitteren jelentett be. Az biztos, hogy a világnak most még nagyobb szüksége van a varázslatra, mint valaha!

„Örülök, hogy segíthetek a tanároknak azzal, hogy lazítottunk az általános licenc szabályokon, és így feltölthetnek olyan videókat, amelyeken Harry Pottert olvasnak – így otthon is elérhetik a gyerekeket. Legyetek jól mindannyian” – olvasható közösségi oldalán. Az írónő szerzői jogainak új módosítása lehetővé teszi az oktatóknak, hogy bárhol a világon hangosan felolvashassanak mind a hét Harry Potter regényből – biztonságos, és zárt oktatási hálózatot használva a tanév hátralevő részében. Ráadásul a hírek szerint a következő hetekben még több kezdeményezést fog bejelenteni a csapatával együtt, amelyekről a #HarryPotterAtHome, azaz a #HarryPotterOtthon közösséghez csatlakozva lehet tájékozódni.

Egyébként nem csak J.K. Rowling, hanem a Harry Potter filmek sztárja, a Hermione-t alakító Emma Watson is próbál segíteni a koronavírus okozta helyzetben. A színésznő a #maradjotthon mozgalom lelkes aktivistája. Pár napja feltöltött magáról egy képet az Instagramra, amin éppen egy táblát tart a kezében – erre írta rá, ki miatt marad otthon a járvány ideje alatt, és arra biztat mindenkit, hogy kövessék a példáját!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emma Watson (@emmawatson) által megosztott bejegyzés,

Nyitókép: Samir Hussein/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: