Hatalmas titkolózás övezi Wes Anderson legújabb filmjét

4 érdekesség, ami kiderült róla

Összegyűjtöttünk minden infót, amit a kultikus rendező legújabb filmjéről, a The French Dispatch-ről eddig tudni lehet. Az biztos, hogy nagy a titkolózás körülötte.

1. Nem kell négy órát a moziban ülnünk

A hét elején nagyot néztek azok, akik az IMDb-n próbáltak néhány érdekes infót kideríteni Wes Anderson legújabb filmjéről, a The French Dispatch-ről. A leírásban ugyanis az szerepelt, hogy a film a rendező eddigi leghosszabb alkotása lesz a maga 241 percével. Ez a négy óra még a hardcore Wes Anderson-fanoknak is intenzív lett volna. A filmért felelős Fox Searchlight Pictures a napokban eloszlatta ezeket a pletykákat és elárulta, a tényleges hossz 108 perc lesz.

2. A cselekményről egyelőre csak néhány infót árultak el

A Fox Searchlight Picturesre még egy feladat várt, ugyanis az Amazonon megjelent a film szinopszisa is. Később kiderült, hogy a feltüntetett információk nem hivatalosak, ráadásul tévesek is voltak, ezért a filmstúdiónak intézkednie kellett és azóta már el is távolították az oldalról. A Fox Searchlight tájékoztatása szerint a The French Dispatch rövid összefoglalója így hangzik helyesen: ‚‚A film egy fiktív, huszadik századi francia városban játszódik, ahol egy amerikai újságíró megalapítja saját magazinját.’’

Wes Anderson ennél egy kicsit bővebben mesélt Charente Librének: ‚‚A film egy amerikai újságíróról szól, aki Franciaországban megalapítja saját magazinját. Az ő történetén keresztül ismerhetjük meg, hogy egy publicistának milyen nehézségekkel kell megküzdenie, hogy arról írhasson, amit szeretne. A film nem a sajtószabadságról szól, de amikor bemutatsz egy riportert, akkor arról is beszélsz, mi történik a való világban.’’ A film egyébként kicsit eltér a rendező korábbi alkotásaitól, ugyanis antológiaszerűen több rövidebb történetet fűz majd egybe.

3. Fekete-fehér film várható?

A The French Dispatch kapcsán az is felmerült, hogy fekete-fehér lesz és arról is hallhattunk, hogy animációs technikát alkalmaznak benne. A Fox Searchlight egyelőre nem erősítette meg vagy tagadta ezeket a híreszteléseket.

4. A szereplőgárdára egy szavunk sem lehet

A szereplők névsorát olvasgatva ismét nincs okunk panaszra – a Grand Budapest Hotel után a The French Dispatch képkockáin is sok ismerős arccal találkozhatunk. A jól megkomponált, szimmetrikus pasztellvilágban többek között Bill Murray, Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe, Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Elisabeth Moss, Kate Winslet, Frances McDormand, Jeffrey és Timothée Chalamet is feltűnik majd.

A film premierjének dátumát egyelőre titokban tartják – eddig csupán annyit árultak el, hogy idén kerül a mozikba. A bennfentesek szerint májusban debütál, elsőre reálisnak tűnik, hiszen ekkortájt kerül megrendezésre a Cannes-i filmfesztivál.

Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: