Lenyűgöző látvány! Hatalmas virágcsokrok jelentek meg New York különböző pontjain

A véletlenszerűen felbukkanó viráginstallációk különleges színfoltjai a nyüzsgő nagyvárosnak.

New York a klasszikus nagyváros: hatalmas épületek, graffitik és betondzsungel mindenhol. Lewis Miller virágtervező éppen ezért úgy döntött, hogy a virágos mezők hangulatát belopja a nyüzsgő metropoliszba, és gyönyörű viráginstallációkat állít fel a város különböző pontjain.

Virágvillanás

A viráginstallációk a művész Flower Flash (Virágvillanás) című projektjének részeként, váratlanul tűnnek fel New York utcáin. A név is utal rá, hogy bizony a csodás csokrok csak néhány óráig láthatóak. Azonban éppen a múlandóság teszi még lenyűgözőbbé a látványt.

Kukából váza


Miller alkotásaiban sokféle növényt láthatunk, melyek különböző árnyalatokban pompáznak, és nincs két teljesen egyforma virágkompozíció. A virágokat pedig kukákban, telefonfülkékben és jelzőtáblák mellett helyezi el, így még inkább szembetűnő a kontraszt. A kukát például vázává varázsolja, és a peremére színes virágokat helyez el. A végeredmény pedig egészen álomszerű.


Szabad, vad, improvizatív

„A Virágvillanás a virágdizájn mesterségének egy új megközelítése. Egy olyan elrendezési stílus, ami lendületes, formáját tekintve szabad és kissé vad, eltér a makulátlantól és az improvizáció teljes elfogadására épül” – mondja Miller. Bár azért tervezést is igényel egy-egy installáció kitalálása, azonban a művész gyakran megváltoztatja az elrendezések formáját és kialakítását, amikor elhelyezi őket. Installációit sok esetben ünnepekre, például Valentin-napra, különleges alkalmakra, vagy a New York-i üzletekkel és kirakatokkal együttműködve készíti.

Forrás: My Modern Met
Nyitókép: Lewis Miller Design

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: